23948sdkhjf

CargoNet felttester elektrisk reachstacker med høy kapasitet

Kalmar har signert en ettårig avtale med CargoNet som omfatter felttesting av en Kalmar Electric Reachstacker med lang akselavstand som gir betydelig høyere løftekapasitet i andre, tredje og fjerde rad.

Foreløpig tilbys Kalmar Electric Reachstacker med en akselavstand på opptil til 6,5 meter. CargoNet vil nå spille en sentral rolle i Kalmars videreutvikling av en ny modell med 7,5 meter akselavstand.

Den maksimale løftekapasiteten på 45, 45, 34 og 23 tonn i henholdsvis første, andre, tredje og fjerde rad er ifølge Kalmar en verdensnyhet for en elektrisk reachstacker. Til sammenligning er kapasiteten på dagens sterkeste modell av Kalmar Electric Reachstacker (ERG450-65S6H) på 45, 33, 18 og 10 tonn.

Felttesten vil analysere den generelle funksjonen, ytelsen, oppførselen og holdbarheten til den elektriske drivlinjen, opplyser Cargotec i en pressemelding.

Les også:  Kalmar går fullelektrisk: Lanserer nye reachstackere, tungtrucker og terminaltraktor

Opsjon på å beholde maskinen

Kalmar introduserte sin nye serie med elektriske reachstackere på markedet i desember i fjor. Serien består for tiden av åtte modeller: seks toppløftere og to kombi, med løftekapasitet på opptil 45 tonn, stabling opp til sjette høyde og fire rader dyp med en akselavstand på opptil til 6,5 meter. Alle modellene drives av litium-ion-batterier og har Bosch Rexroth-drivlinjer, med fire batterikapasiteter tilgjengelig å velge mellom.

CargoNet har allerede 18 reachstackere og en tung gaffeltruck fra Kalmar i sin flåte. Terminalsjef Per Allan Kristensen i CargoNet sier det er helt nødvendig å gå fra tradisjonelt dieseldrevet løfteutstyr til helelektriske drivlinjer for at selskapet skal nå sine mål om en drastisk reduksjon av CO2-utslippene.

Maskinen vil bli overlevert i løpet av første kvartal og CargoNet har opsjon på fortsette med vanlig kommersiell drift av maskinen etter at felttesten er avsluttet.

Opphav og kilder: Kalmar

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078