23948sdkhjf

Det nye selskapet AS Betong kjøper SV Betong

AS Betong blir igjen et begrep i det lokale næringsliv når Stangeland Gruppen sammen med Prospective og Stian Tovslid etablerer et nytt selskap som kjøper betongvirksomheten til SV Betong.

Målet er å bli en ledende betongentreprenør med unik kompetanse på blant annet store og krevende infrastrukturprosjekter og kompliserte konstruksjoner, ifølge en pressemelding fra Stangeland Gruppen.

Transaksjonen gjennomføres ved et utkjøp av betongavdelingen til SV Betong. Selskapet vil fra etablering ha over 50 fagarbeidere, en sterk prosjektledelse og administrasjon. Det nye selskapet vil med dette ha en solid kompetanse på utførelse av kompliserte betongprosjekter og en sterk referanseliste.  

Nå tar aktiviteten seg opp, og blant stikkordene er Rogfast, E39, ferdigstillelse av bussveien og ringvegprosjekter. I tillegg er det i regionen store og ambisiøse planer for alt fra bygging av havvindmøller og datasenter, til batterifabrikker og landbasert oppdrett.

– Gjennom det nye selskapet får vi en unik kompetanse innen alt som har med betong å gjøre, mens vi bidrar med kunnskap og erfaring fra vår del av næringen. AS Betong vil ha ressurser til å utvikle seg og ta nye markedsandeler, sier konsernsjef Olav Stangeland i Stangeland Gruppen. 

Etableringen av det nye selskapet ventes gjennomført før sommeren 2022.

SV Betong blir til Herda Totalentreprenør AS

SV Betong AS skifter navn til Herda Totalentreprenør AS. Selskapet har i over 30 år levert betongarbeid og oppført bygg, alt i fra enkle og mindre prosjekter til komplekse anlegg, bolig- og næringsbygg. Det er nå et ønske om å spisse kompetansen på disse fagområdene. Derfor går betongavdelingen over i et nyopprettet selskap som gis navnet AS Betong, mens Herda Totalentreprenør AS rendyrkes som totalentreprenør, skriver SV Betong i sin pressemelding.

AS Betong vil eies av Stangeland Gruppen AS, Prospective AS og Stian Tovslid. Ambisjonen er å bli en sentral betongentreprenør i regionen.

- Vi har levert alt fra mindre og tradisjonelle bygg, til store komplekse bygg. Bransjen er krevende og kravene til sluttproduktet er høyt, men vi har vist gang på gang at vi leverer høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Herda Totalentreprenør skal være den foretrukne samarbeidspartneren i regionen. Selskapets kompetanse skal spisses ytterligere for å tilpasse oss den stadig akselererende utviklingen innen felt som digitalisering, bærekraft og miljø som er helt nødvendig for å nå våre ambisjoner om posisjonering i markedet sier daglig leder i SV Betong, Rolf Borgersen.

Forblir samlokaliserte

Utover Herda Totalentreprenørs nåværende organisasjon, ser selskapet muligheter for å tiltrekke seg nye talenter. Selskapene vil forbli samlokaliserte og nyte godt av de synergier som allerede er opparbeidet.  

 -Styret har tatt et strategisk viktig valg ved å skille fagområdene i to selskaper. Vi er stolt over å få en betydelig aktør som Stangeland inn på eiersiden av betongentreprenøren. Samtidig ser vi et stort potensiale i Herda Totalentreprenør- selskapet har en solid ordrereserve og vil ytterligere øke sin markedsposisjon fremover, sier representant for Prospective, Alexander Nesheim.

Opphav og kilder: Stangeland Gruppen / SV Betong

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082