23948sdkhjf

LEDER: Ukraina - transport, anlegg og logistikk

LEDER: Angrepet på Ukraina angår oss alle. Privat følger vi denne katastrofen med tårevåt gru. Men også profesjonelt, for oss som jobber med transport, anlegg og logistikk - som Tungt og våre redaksjoner skriver om - står antennene i høyspenn.

Alle disse tre fagfeltene er helt sentrale i sivile samfunn – og de er ikke mindre sentrale når katastrofer oppstår og krigshandlinger påføres.

For kun få dager siden var invasjonen av Ukraina langt borte, noe som skjedde på TV. I dag er hele Europa og store deler av verden involvert på sitt vis.

Uansett hvordan dette utvikler seg videre, og tempoet i denne eskaleringen er helt uten sidestykke i vår tid, er det hundre prosent sikkert at det får konsekvenser for oss alle.

Vi som jobber med transport, anlegg og logistikk er blant dem som vil kjenne på og observere konsekvensene tett på. Både hjelpesendinger og våpen skal transporteres, konstruksjoner skal forsterkes og tilpasses, og gods og varer må finne nye veier i en endret verden.

Men også på lokalt og hverdagslig nivå blir konsekvensene etter hvert tydelige.

Når vi vet at millioner av mennesker nå ser fiendens våpen i hvitøyet, og snart millioner av kvinner og barn er på flukt, da er det ingen som gir særlig sympati for økte dieselpriser eller maskiner som må strekke timene litt til.

Men vi kan ikke lukke øynene for det heller. Verden utenfor kampenes sentrum skal fortsatt fungere – og det bør helst fungere bedre funksjonelt og rasjonelt sett. I tider som dette må vi alle kjenne litt ekstra på samfunnsansvaret.

I øyeblikket er det allerede mange som gjør det og gjør noe helt konkret med det. Fra våre helter som er i ferd med å organisere hjelpesendinger – både fra AS Norge og på privat initiativ – til de som tar med seg og imot flyktninger.

Følg vårt tema Ukraina. På Tungt har vi et ekstra øye på hverdagsheltene blant oss. Vet du om noen som fortjener oppmerksomhet, send oss mail på desken@tungt.no eller melding på vår facebookside/messenger.

Haakon Førde, redaktør

Opphav og kilder: Tungt

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078