23948sdkhjf

OPPDATERT: Ovesen Transport: Skal kjøre hjelpesendinger til Ukraina-flyktninger

Bjørn Erik Ovesen og flere andre sjåfører skal kjøre nødhjelp til flyktninger fra Ukraina.

NØDHJELP: Bjørn Erik Ovesen ønsker å hjelpe, og står snart klar til å frakte nødhjelp til Ukrainske flyktninger ved grenseoverganger i Polen. Han har fått med seg betydelige sponsorer på laget.

- Nå er det veldig hektisk, og jeg hadde aldri tenkt at det skulle ta av slik. Vi har blitt kontaktet av svært mange som har samlet inn mye gods, og vi planlegger nå for flere biler. Vi snakker om svært store godsmengder som skal fraktes til Ukraina, som i dag kjøres med små varebiler på dugnad. Vi ønsker å bidra i denne dugnaden med vårt transportmateriell, sier Ovesen.

Du finner mer informasjon om aksjonen på nettsiden spleis.no.

Turen går fra Norge til den Polske byen Chelm, drøye to mil fra grensen til Ukraina.

Dessverre har jeg måtte si nei til flere lass som vi ikke har kapasitet til å ta med. Per nå har vi ti lass på Østlandet, fem på Vestlandet og to fra Nord-Norge som skal med. Til nå er det samet inn nok midler til å få sendt avgårde fem til seks biler, sier Ovesen.

Hvor mange biler det til slutt er ikke klart. Det kommer an på hvor mye sponsing de får til å kunne kjøre.

- Vi forsøker nå å få til sponsing med DFDS ned til København, noe som hadde betydd mye for oss.

Ovesen har ikke kjørt hjelpesendinger tidligere, men har nå lyst til å stille opp for de som trenger det.

- Vi ønsker å vise transportbransjen fra en trygg, profesjonell og seriøs side. Vi har Nor-Log i ryggen som blant annet skal hjelpe oss med fortolling, sier Ovesen.

Sjåførene som skal kjøre nedover skal ha egne gensere hvor sponsorene skal være synlige.

- Der er det mulig å kjøpe seg en plass. Slik som blant andre Førde Kran har gjort, sier Ovesen.

Firmaet Ovesen Transport AS holder til i Finnås i Bømlo kommune. Bjørn Erik Ovesen har flyttet til Nord-Norge og opererer ut fra Fauske.

Ovesen har direkte kontakt med Facebook-organisasjonen «Hjelp Ukraina – Norgesaksjonen» og PHN-KFUM – Polske-Norske speidere i Oslo, Hjelpesending Kongsvinger og Hjelpesending Grenland. Stiftelsen THK tro, håp, kjærlighet har også tatt kontakt med forespørsel om transport av nødhjelpssendinger.

- Felles for de alle er at de har et stort behov for transport av mange tonn gods fra hele Norge, og spesielt fra det sentrale Østlandet, sier Ovesen.

På nettsiden spleis.no har han startet en aksjon der man kan melde interesse og donere penger.

- Alle pengene som samles inn, vil utelukkende gå med til fremføring av nødhjelp til ofre av krigen i Ukraina. Bedriften skal ikke tjene en eneste krone på prosjektet, og et eventuelt overskudd vil bli gitt videre til andre veldedige organisasjoner, sier Ovesen.

Blant andre stiller Nor-log Thermo med semitrailere og annet utstyr nødvendig for gjennomføring av transporten. Circle K Norge sponser aksjonen med diesel for inntil 100.000 kroner.

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078