23948sdkhjf

Qurant kjører fra Trondheim til Ukriana med nødhjelp

- Dette er veldig positivt. Vi hadde ikke forventet så stor respons. Men det viser hvor mye folk bryr seg, sier transport koordinator Tommy Husby i Qurant.

NØDHJELP: Flere og flere yrkessjåfører og transportbedrifter melder seg for å frakte nødhjelp til Ukraina. Orkanger-bedriften Qurant kjører til vanlig semitrailer med matvarer inn og ut av Norge. 

- Vi i Qurant AS ser dette som et viktig bidrag til hjelp, sier daglig leder Bjørn Tore Solsted.

Nå skal de kjøre til Ukraina med klær og utstyr. Etter krigen i Ukraina eskalerte, ønsket Husby å bruke semitrailerne til å kjøre varer fra Trondheim til grensa til Ukraina.

- Vi la ut et facebook-innlegg på fredag, og det har vært veldig mange telefoner med folk som vil bidra med både klær og utstyr, sier Husby til tv2.no.

- Det er veldig positivt. Vi hadde ikke forventet så stor respons. Men det viser hvor mye folk bryr seg. Det er veldig fint å se, sier han.

Tv2.no skriver at den første semitrailer kjører fra Trondheim allerede denne uken, og at de kommer til å kjøre så mange turer som trengs for å få med seg alle varene de får inn.

Husby var ikke i tvil på om han og firmaet i Trondheim ville hjelpe til.

– For meg er Ukraina som et naboland. Europa er ikke stort. Jeg er helt sjokkert over denne krigen. Derfor fikk jeg en glød til å kjøre en bil nedover for egen maskin, sier han.

Første semitrailer kjører fra Trondheim allerede denne uken. De kommer til å kjøre så mange turer som trengs for å få med seg alle varene de får inn.

Opphav og kilder: Tv2.no

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08