23948sdkhjf

Nistad kjører nødhjelp fra Vestlandet til Ukraina

Nistad var ikke sen med å si ja da forespørselen kom.

NØDHJELP: Arne Nistad i Nistad Transport sa ja da han fikk spørsmål om bedriften kunne stille med bil og henger for å frakte klær, leker, mat og annet som er samlet inn.

Det er Fyllingsdalen Teater som står bak initiativet til innsamligen, og responsen har vært formidabel. Fredag ettermiddag fylles hengeren opp, og lørdag drar kortesjen. Den består av en semitrailer, to busser, og en gruppe mennesker med nødhjelp til Ukraina.

- Vi fikk en forespørsel om vi kunne stille med bil og henger, og jeg sa ja, sier Arne Nistad som er styreleder i Nistad Transport. Bedriften ligger i Sande i Sunnfjord, og stiller altså med bil, henger og sjåfør.

- Det er Edvin Øvrestrand som er sjåføren fra Nistad, sier Arne Nistad.

Han synes det er godt at bedriften kan hjelpe til.

Etter at Fyllingsdalen Teater så hvor mye som folk leverte inn til aksjonen, ble det klart at det måtte en smitrailer til for å kunne frakt alt. Cirkus Agora, med direktør Jan Ketil Smørdal i spissen, hjalp til med å skaffe transport fra Nistad. Smørdal skal selv være med som sjåfør på reisen.

- Vi er usedvanlig glade for at Nistad er med på denne turen, sier Jørn Kvist, teatersjef i Fyllingsdalen Teater.

- Nå fredag ettermiddag er frivillige i gang med å pakke hengeren full, og midt på dagen lørdag starter turen fra Vestlandet til Ukraina, via Danmark, Tyskland og til en av grenseovergangene i Polen, sier Kvist.

- Akkurat hvordan av og pålossing blir er fortsatt usikkert, men vi har koordinert med folk i Ukraina som vil ta imot og frakte det vi har med videre inn i Ukraina, sier Kvist.

Tide buss i Bergen stiller i tillegg med seks sjåfører og to busser til turen. Cirkle K dekker drivstoffutgiftene.

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109