23948sdkhjf

Ny godstogrute fra Narvik til Finland fra april

Ruten legger til rette for økt transport over Narvik havn og jernbane fra Nord-Norge til Nordkalotten, Baltikum, Europa og Asia.

TOG-TUNGT: Narvik Havn KF, med støtte fra Nordland fylkeskommune, starter opp en ny regulær togrute mellom Narvik – Haparanda/Tornio - Narvik, opplyser de i dag.

Ruten vil ha oppstart i uke 17, altså ca 25. april, med avgang annenhver uke. Sentrale 
samarbeidspartnere er CargoNet og Nurminen Logistics.

Havnedirektøren

- Narvik er det største logistikknutepunktet for containere i Nord-Norge. Derfor er et nytt og helhetlig jernbanetilbud mellom Narvik og Haparanda/Tornio, med faste ruter og god frekvens, helt naturlig, mener havnedirektør Børge Edvardsen Klingan i Narvik havn.

- Godsruten åpner opp nye markeder og gir et bedre logistikktilbud til næringslivet i landsdelen og nordområdet for øvrig. Investeringer innen grønn industri og prioriterte vekstnæringer som fiskeri og mineraler forutsetter også videre utvikling av effektive  logistikkløsninger, enten det er på bane, vei eller sjø.

Partnerne

Nordland Fylkeskommune er på sin side opptatt av å utvikle Ofotbanen. Et nytt tilbud for gods via Narvik havn og Ofotbanen er viktig for norsk nordområdepolitikk. Ofotbanen har også høy status som del av EU’s prioriterte jernbaneinfrastruktur i Europa, melder fylkeskommunen.

CargoNet AS er valgt som samarbeidspartner på strekningen Narvik – Haparanda/Tornio, og er  allerede godt etablert i Narvik med sin egen terminal, lang erfaring og distribusjonsnettverk i Norge.

Som operatør og speditør til/fra Helsinki står Nurminen Logistics Oy. Nurminen har ukentlige avganger til Baltikum, Europa og Asia, som partene mener styrker satsingen på transporter øst/vest.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Narvik havn

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078