23948sdkhjf

Anleggsstart på nytt fylkeshus i Agder

Første gravemaskintak i jorda for nytt fylkeshus i Agder ble gjort med Holbæk Anlegg sin Cat 320 Z-Line.

Entreprenøren Consto skal bygge det nye fylkeshuset i Tordenskjolds gate i Kristiansand og det resterende av utbyggingen i kvartalet. Prosjektleder Kjell M. Jacobsen i Consto Sør AS forteller at det blir en fossilfri byggeplass med elektriske gravemaskiner, supplert med maskiner som går på biodrivstoff.

Maskinen som fylkesordføreren brukte den nye Holbæk Anlegg AS sin Cat 320 Z-Lline på 27 tonn med en kapasitet på 6 timers driftstid på en lading. 

Utbyggeren for prosjektet er Baneheia Park AS. 

Fylkeskommunen stiller krav for å nå klimamålene i Parisavtalen. Fylkeshuset har solceller på taket, og produserer energi. Det er et plusshus, der det produseres mer energi enn det brukes.

Fornøyd fylkesordfører

– Det å få på plass et funksjonelt og tidsriktig kontorbygg er kjempeviktig for alle ansatte i Agder fylkeskommune. Vi skal ha et godt sted å jobbe for administrasjonen og for det politiske arbeidet i fylket, sier Arne Thomassen.

Arne Thomassen har for ordens skyld alle papirer på plass for å føre gravemaskin. Han har sin maskinførerlisens i orden og holder kunsten ved like, riktignok med mindre maskiner til vanlig.

Kilde: Agder fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172