23948sdkhjf

Invasjonen: Høye priser påvirker byggeprosjekter

Stålprisene har økt 20 til 30 prosent de siste to ukene.

Nå er det full stopp i leveranser av stål fra både Russland, Ukraina og Hviterussland.

Dette påvirker Ferrometall AS i Drammen tydelig. Selskapet er en av landets største leverandører av stål til fundamentering, og de siste 14 dagers hendelser i Ukraina gjør at stålprisene har økt med 20 til 30 prosent. Det kommer oppå prisøkningen som har vært det siste året.

Stor usikkerhet

- Usikkerheten er nå stor, og ingen grossister gir nå faste priser, alt baseres på spotpris, sier daglig leder og hovedeier i Ferrometall, Vegard Holmen, til Drammens Tidende (DT).

Stålet som selskapet importerer blir blant annet brukt til fundamentering av det nye sykehuset på Brakerøya i Drammen og den nye Bybrua i Drammen.

Som følge av krigen og sanksjonene mot Russland og Hviterussland, må nå Holmen se til andre og nye markeder, og han nevner Tyrkia og Asia som eksempler for å få tak i stål.

Andre utgiftsøkninger

Men som kjent er det ikke bare stålprisene som har skutt i været de siste par ukene. Det samme har drivstoffprisene, og prisene på strøm og gass. Ferrometall skal levere fundamentering til den nye bybrua i Drammen, og den daglige lederen hos Ferrometall, er ganske sikker i sin sak på at dyrere stål vil gi økte kostnader for ei ny bybru.

Prosjektleder Tommy Iversen for den nye bybrua i Drammen er usikker på hva de nye høye prisene vil ha å si for prosjektet, men sier til DT at mye av prissettingen var satt før invasjonen i Ukraina.

 

Opphav og kilder: Drammens Tidende

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079