23948sdkhjf

AutoStore anker patentavgjørelse

AutoStore opplyser i en børsmelding å ha til hensikt å anke avgjørelsen fra International Trade Commission (ITC) i saken selskapet reiste mot Ocado Group plc og enkelte av dets tilknyttede selskaper.

Markedet reagerte umiddelbart på børsmeldingen som ble sendt ut sent torsdag kveld: Da Oslo Børs åpnet fredag morgen falt AutoStore-aksjen med 7,7 prosent, men tok seg i løpet av formiddagen opp igjen.

I børsmeldingen viser AutoStore til at ITC på torsdag bekreftet den første avgjørelsen fra desember i fjor at de tre patentene som AutoStore hevdet Ocado brøt var ugyldige.

«Utfallet av disse sakene har ingen innvirkning på AutoStores globale virksomhet. Som pioneren innen kubelagringsautomatisering har AutoStore sikret seg hundrevis av patenter siden grunnleggelsen og fortsetter å utvikle neste generasjon roboter og løsninger for å forbli teknologilederen på dette området», skriver selskapet i børsmeldingen.

Første rettssak 15. mars

Behandlingen av AutoStores patentkrenkelseskrav mot Ocado starter i UK High Court tirsdag 15. mars. Rettssaken er satt til å vare i fire uker totalt, med den første delen av høring berammet til 15. til 22. mars. For å styrke sin britiske krenkelsessak mot Ocado fokuserer AutoStore på tre spesielle patenter, samlet kjent som «Central Cavity Patents». AutoStore opplyser at selskapet senere har lagt til og hevdet minst ett ekstra patent mot Ocado som vil bli gjenstand for en ny rettssak som skal høres i april 2023.

Avbryter ankesak i European Patent Office

AutoStore opplyser at selskapet vil avbryte en anke i European Patent Office (EPO) mot en førsteinstansavgjørelse fra EPO i mars i forhold til patentet EP 847 fordi det patentet ikke lenger er relevant for AutoStores britiske sak. Selskapet er sikker på at det vil gå seirende ut av den britiske behandlingen, og avgjørelsen fra ITC har ingen betydning for denne handlingen, skriver AutoStore i bærsmeldingen.

«AutoStore har stor tro på sine rettssaker og vil fortsette å forfølge dem. AutoStore fortsetter også å tro at hvert av kravene og motkravene som er reist av Ocado er ugrunnet og har til hensikt å forsvare seg mot disse kravene. Utfallet av rettssaker er underlagt usikkerhet og kan være ekstremt vanskelig å forutse, og AutoStore gir ingen garantier i denne forbindelse», skriver selskapet i børsmeldingen.

Kilde: AutoStore, børsmelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125