23948sdkhjf

"Webasto" fra Tromsø: - Langtransport er utrolig artig

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Du spiser som en trailersjåfør”

  • Sjåfør: Markus Webasto
  • Bosted: Tromsø
  • Kjører: Tromsø
  • Bil: Merchedes Arocs 2021-modell, 630 hk tandem tippbil med Maur påbygg.
  • Transporterer: Masser, rør, tilbehør til gravemaskiner som f.eks. skuffler, pigghammere og lignende.
  • Markus kjørte opp til tungbil i 2011, og jobber i dag for entreprenørbedriften Fundamentering og Graving AS i Tromsø.
  • Instagram: @markuswebasto

"Jeg har alltid vært interessert i store kjøretøy. Helt siden jeg var åtte år gammel har mamma sagt til meg: "Du spiser som en trailersjåfør". Så jeg valgte å gå transportfag på skolen, og kjørte etter hvert opp til lappen på tungbil.

Jeg var lærling som gjennvinningsoperatør, eller søppelmann da. Det var gøy da jeg første gangen kunne kjøre alene og tømme søppeldunkene.

Det var på denne tiden jeg fikk tilnavnet "Webasto". Det var en kollega som ga meg det, da det alltid var varmt i hytta mi. Bilen min var "avbæra" i vinterhalvåret fordi webastoen stod å jobbet halvannen time før jeg starta dagen.

En dag fikk jeg et tilbud fra Tøllefsen Transport AS på Finnsnes, og jeg takket ja til det. Da ble det langtransport på meg, noe som var veldig artig. Da fikk jeg mer utfordringer, og jeg fikk se mange eventyrlig flotte plasser. Og som sjåfør møter man ufattelig mange trivelige mennesker. Etter at Tøllefsen Transport la ned begynte jeg som sjåfør for Nor-Link Transport AS fra Tromsø.

I hverdagen som yrkessjåfør møter man på en del utfordringer, og siden man kjører alene må man ofte takle disse alene. Men man lærer, og blir litt klokere for hver dag. Jeg kjenner sjåfører i dag som har kjørt i 40 år, og selv de er ikke utlært. Så man lærer så lenge man lever.

Langtransporten i Nord-Norge på sommeren er flott. Man blir litt døgnvill, for det er lyst døgnet rundt. Men å kjøre på natta i midtnattsola er bare helt majestetisk.

På vinteren kan det være jævlig dårlig vær, stengte veier, kolonnekjøring og lass på tog som er forsinket. Men det er liksom glemt når det kryper ned til 20 minus, himmelen er stjerneklar og nordlyset danser vilt på nattehimmelen.

I hverdagen min er det viktig å samhandle godt med medtrafikanter, og sørge for at transporten og oppdragene blir utført i henhold til forskriftene. Det er også viktig for meg å holde kontakt med nye og tidligere kolleger i både Norge og de andre nordiske landene. Jeg har blitt kjent med sjåfører fra både Danmark, Sverige og Finland.

Jeg kjører tippbil i Tromsø nå, men da jeg kjørte langtransport var det mest i Nord-Norge, men også noen turer sørover. Men det er noe helt eget med å kjøre i Nord-Norge. Alt fra snøstorm til nordlys og midtnattsol.

På fritiden er hobbyene mine gitarspilling og trening for strongman. Love to lift and play heavy. Jeg har spilt i en god del band opp igjennom årene. Styrketreningen har jeg drevet med i seks år."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094