23948sdkhjf

Feiring Bruk investerer: Cat 6015 tas i bruk neste år

Feiring har gått til innkjøp av en Cat 6015 som øker kapasiteten med 1,5 kubikk per skuffe, og senker lastetiden med 50 sekunder per dumper.

Feiring har gått til innkjøp av en Cat 6015, som er en 150 tonns gravemaskin. Maskinen skal være i arbeid fra august 2023. 

– Vi er proaktive når det kommer til å ha det beste og nyeste utstyret på markedet. Det er om å gjøre å være tidlig ute for oss, og derfor går vi til innkjøp av gravemaskinen allerede nå, sier maskinsjef hos Feiring, Roar Aaserud, i en pressemelding fra Feiring Bruk.

150-tonner

Cat 6015 er en gravemaskin på 150 tonn, med skuffe på 8,6 kubikk og en CAT C27 V12 motor på 820 hester med Stage 5 emisjonskrav oppfylt. Maskinen leveres av Pon Equipment AS.

Aaserud forteller at investeringen gjøres for å sikre oppetid på maskinene, som igjen gir en stabil produksjon.

Komatsuen blir byttet ut

Den nye maskinen har omtrent det samme drivstofforbruket som den gamle, en Komatsu PC1250 fra 2012, men en høyere kapasitet og produktivitet.

– Dagens maskin har vært en veldig god gravemaskin, men den har eldre motorteknologi, som gjør at den bruker noe mer drivstoff. Med den nye får vi gjort mye mer på kortere tid, som er viktig for oss, sier Aaserud.

– Den gamle graveren vi har er på vei ut. Derfor er vi ute i god tid med å sikre oss en ny maskin. Med Cat 6015 øker vi kapasiteten med 1,5 kubikk per skuffe, og senker lastetiden med 50 sekunder per dumper. Dette gir også forbedringer på utslippet med tanke på miljøet, sier Aaserud.

Blir Cat-dominanse

I fjor fikk Feiring en Cat 777 som erstattet en av de gamle Euclid-dumperene. Nå er neste Cat 777 også på vei, dermed blir tungproduksjonen i bruddet dominert av Cat.

10-årig serviceavtale

Per Olav Listou i Pon Equipment AS forteller om et spennende samarbeid med Feiring. 

– For oss som leverandør er det svært interessant og givende å jobbe med en kunde som går grundig inn i detaljene og vektlegger den totale løsningen. Dermed får man optimalisert produksjonen. Med valg av siste teknologi er også miljøet og utslipp tatt vare på, sier Listou.

Maskinen blir levert med en tiårig serviceavtale.

Kilde: Feiring Bruk

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Øveraasen med flere vinternyheter
Nestenulykker hver dag på rv. 3: Få bryr seg om nedsatt hastighet
Statens vegvesen: Avlyser konkurranse på E39 Glaskartunnelen
Konkursfrykten i lastebilbransjen - er den helt forgjeves?
Toyota: Utvikler brenselcelle-Hilux
Olimb Rørfornying AS vant kontrakt med Oslo VAV
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.094