23948sdkhjf

Norcem med varsel om utfordrende lagerbeholdning av sement

Norcem har de siste ukene opplevd en svært anstrengt leveringssituasjon i hele Norge, og utfordringene fortsetter etter nye uforutsette hendelser.

SEMENT: Krigen i Ukraina påvirker hele leveransekjeden. - Det gir nye utfordringer og problemstillinger hver dag med konsekvensene det har for tilgangen på nødvendige innsatsfaktorer, sier adm. dir. John Sunde i Norcem.

- Dette skjer samtidig med at vi ved våre fabrikker i Kjøpsvik og Brevik gjennomfører årlig vedlikeholdsarbeid på ovner og møller. Slike revisjoner varer normalt i tre uker og er bestemt lang tid i forveien for å sikre leveranse av sement i tiden fabrikkene står. Nå er vi i den uheldige situasjonen hvor begge fabrikkene er på etterskudd på grunn av uforutsette hendelser, og det får da konsekvenser for vår leveringsdyktighet.

Flere parallelle situasjoner påvirker negativt

Norcem har i den siste tiden opplevd flere uheldige episoder ved fabrikkene i Norge. 

- Breviksfabrikken har fått en force majeure-situasjon som følge av et uventet bortfall av personell hos en leverandør som skulle utføre arbeid knyttet til revisjonsstansen, på grunn av situasjonen i Ukraina. I Kjøpsvik har fabrikken hatt et havari på en sentral motor som har ført til en rekke forsinkelser på oppstart.

Tilsammen fører dette til at vi ikke er operative per tidspunkt verken i Kjøpsvik eller i Brevik, opplyser Sunde.

- Helt siden årsskiftet har vi importert sement, og jobbet med å finne løsninger på situasjonen i det krevende markedet vi nå befinner oss i. Samtidig ser vi at det uventede bortfallet av volumet fra Kjøpsvik og særlig Brevik gjør at vi nå forventer å gå inn i en generell stock-out situasjon, og den krevende situasjonen i markedet gjør at disse volumene ikke lenger lar seg erstatte kun gjennom import. Hvor lenge dette vil vedvare, er vanskelig å si per dags dato, sier Sunde.

Samtlige sementterminaler i Norge kan bli berørt

Norcem har 21 sementsiloer rundt om i Norge som fordeler sement i landet, og samtlige terminaler kan bli berørt i tiden fremover.

-Vi gjør vårt ytterste for å kunne levere sement til alle våre sementterminaler, og vil etter beste evne informere regionsvis så langt det lar seg gjøre.

Per i dag vet vi ikke hvor lenge denne situasjonen vil vedvare, men vi vil komme tilbake med informasjon så fort som mulig, avslutter Sunde, som ber berørte kunder ta kontakt med sin lokale kontaktperson for ytterligere informasjon.

Opphav og kilder: Norcem pressemelding

KLIKK for alle artikler i Press på råvareprisene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093