23948sdkhjf

Rockpanel på plass i det norske fasademarkedet

Rockpanel har levert fasadebekledninger på det europeiske markedet de siste 30 årene. Nå går de inn i Norge.

FASADER: Rockpanel har spesialisert seg på fasadebekledninger av steinull, og er som man kanskje aner en del av Rockwool-gruppen.

Allan Lindboe, som er Business Director for Nordics og Business Manager for Norge, mener lanseringen av Rockpanel Norge har potensiale.   

- I Norge brukes det mye fibersement som fasadebekledning, men vi kan tilby et veldig godt alternativ som har noen andre fordeler. Arkitektene får først og fremst større designfrihet til å velge overflate, farge og form på fasadebekledningen.

I tillegg til  fasadeutrykk, har fasadeplatene noen fine tekniske egenskaper.

-  Fasadeplatene er lette, som gjør dem enkle å håndtere på byggeplassen. I tillegg er steinullplatene brannsikre og krever lite vedlikehold. Med 50 års levetid egner det seg til både nybygg og renovering som skal stå over generasjoner, sier Lindboe.

Steinull egner seg godt til gjenvinning, og materialene fra Rockpanel blir derfor en del av gjenvinningsordningen til Rockwools fabrikk i Moss.

- På fabrikken i Moss leveres det inn spillmateriale fra byggeplassen, samt fasadebekledning etter endt levetid som smeltes ned og blir til ny steinull. Fasadeplatene bidrar også til poeng i BREEAM-NOR sertifiseringsklassen. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Rockpanel

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109