23948sdkhjf

10 tonn vinteraksellast oppheves i Troms og Finnmark på fredag

Etter en langvarig mildværsperiode viser telegrensemålere i vegene at tining er begynt og teleløsningen begynner å nærme seg, spesielt i lavlandet.

BLIR LETTERE: Det er Thomas Schanche i Troms og Finnmark fylkeskommune som opplyser dette i en pressemelding i dag.

En stor andel av fylkesveger og kommunale veger har for dårlig bæreevne til at tungtransport kan kjøre med fulle lass. Dette har både et økonomisk og et miljømessig aspekt, siden det må kjøres flere turer.

Men i perioder med nok frostmengde og tele i vegen har disse vegene god nok bæreevne til at normal aksellast på 10 tonn kan tillates. For å utnytte vegens bæreevne i denne perioden ble det innført vinteraksellast på 304 km fylkesveg i Troms og 53 kilometer kommunal veg i Balsfjord kommune fra 8. desember 2021.

Men nå har det snudd:

- På grunn av en langvarig mildværsperiode ser vi ut fra telegrensemålere i vegene at tining er begynt og teleløsningen begynner å nærme seg, spesielt i lavlandet, skriver Schanche.

- Vinteraksellast i Troms og Finnmark oppheves fra fredag 25. mars 2022 kl. 24:00. Ordinær tillatt aksellast for den enkelte vegliste gjøres gjeldende fra samme tidspunkt. Vinteraksellast vil bli innført igjen neste vinter når forholdene tilsier det.  

For informasjon om vinteraksellast, ring: 175.

Kilde: Troms og Finnmark fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096