23948sdkhjf

Aktuelt fra Forsvarsbygg: Sikringshåndboka i ny utgave

Sikringshåndboka gir en altomfattende innføring i samtlige aspekter av fysisk sikring av bygg.

FORSVAR: Dette er boken for dem som planlegger og iverksetter tiltak for sikring av eiendom, bygg og anlegg mot terrorisme, sabotasje, spionasje og annen kriminalitet.

 -Sikkerhetsloven som kom i 2019, treffer et langt større antall virksomheter enn tidligere, både offentlige og private. Ett av kravene som sikkerhetsloven stiller, er at virksomheter må gjennomføre risikovurderinger som grunnlag for sikkerhetstiltakene, forklarer Helge Langberg, leder for nasjonalt kompetansesenter for sikring av bygg.

Den nye utgaven av Sikringshåndboka møter dette behovet og tilbyr både en veileder for hvordan man kan vurdere risiko og gir konkrete løsningsforslag til prosjektering av sikringstiltak.

 Boka er skrevet av praktiserende rådgivere i Forsvarsbyggs nasjonale kompetansesenter for sikring av bygg (NKSB) og er basert på oppdatert teori og praktisk erfaring fra byggeprosjekter.

Sikringshåndboka finnes i både fysisk og digital versjon. Se også forsvarsbygg.no/sikringshandboka.

 - Av større endringer kan jeg trekke fram et helt nytt kapittel om sikkerhetsloven og dens betydning for sikkerhetsarbeid. Kapitlet om risikovurderinger er betydelig endret fra forrige utgave for å møte kravene i ny sikkerhetslov og oppdatert med NKSBs metodikk for å gjennomføre risikovurderinger. Vedlegget om trusselaktører er også oppdatert for å reflektere ny kunnskap og endringer i samfunnet og utvalgte tabeller for byggeelementer er oppdatert., sier Langberg.

Fakta: Nasjonalt kompetansesenter for sikring av bygg er et tverrfaglig miljø, som leverer sikkerhetsfaglig rådgivning til byggeprosjekter i forsvarssektoren og staten forøvrig. Vi bistår enheter i offentlig sektor og innehavere av skjermingsverdige objekter som har behov for å beskytte og sikre eiendom, bygg og anlegg mot terror, sabotasje, spionasje og andre fiendtlige anslag. NKSB er en del av Forsvarsbygg og samarbeider med andre sentrale aktører innen beskyttelse og sikring av eiendom.

Opphav og kilder: Forsvarsbygg pressemelding

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078