23948sdkhjf

Risa-konsernet over kneika - men inntjeningen er fortsatt for lav

- Risikoen er høy, vi må tjene mer, forteller Bjørn Risa til Jærbladet. (Artikkelen er delvis gjengitt fra Risa sine egne nettsider)

Gladsaken som står bak betalingsmur i Jærbladet, inneholder også et god porsjon alvor. For to og et halvt år siden holdt Risa-konsernet på å gå over ende, men nå viser 2021-tallene at Bjør Risa og Co er tilbake for fullt, med bedre inntjening.

– Vi er i ferd med å bygge opp et solid fundament – akkurat sånn som vi liker det her på Jæren. Men når det er sagt, så er inntjeningen fortsatt for lav. Vi må opp på et helt annen nivå framover. Og dit kommer vi bare dersom vi tør å ta bedre betalt og øke prisen. Vi er nok litt for snille og løsningsorienterte med tanke på at vi driver i en risikobransje med små marginer, sier Bjørn Risa.

Det rykende ferske 2021-regnskapet (ikke tilgjengelig på Proff ennå) viser at Risa AS endte opp med en omsetning på 1,274 milliarder kroner mot 1,236 milliarder kroner i 2020. Resultatet før skatt i fjor ble 32 millioner kroner mot 14 millioner kroner året før.

– Starten på fjoråret var dårlig. For første gang siden 1948 måtte vi permittere 140 ansatte i første kvartal. Det var ikke gildt. I tillegg hadde vi 14 millioner i ekstra dieselkostnader i fjor. Sett i lys av disse tingene, så ble ikke fjoråret så verst.

Tok voldsomme grep

For det er ikke mer enn drøyt to år siden han måtte ta voldsomme grep for å sikre videre drift av selskapet. Milliardær Frode Teigen (Egersund Group, Akva Group og Fjord Line, blant annet) og investorduoen Arne Incoronato/Rolf Hodne kjøpte til sammen 40 prosent av selskapet. 200 millioner kroner kom inn i frisk kapital. Samtidig ble antall ansatte redusert med 90.

Nå er imidlertid Frode Teigen kjøpt ut av selskapet. Bjørn Risa eier 80 prosent, mens duoen Incoronato og Hodne eier de resterende 20 prosentene.

Bjørn Risa ser optimistisk på fremtiden og de 550 ansatte og han er fornøyd med starten på året så langt.

Kilde: Risa.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.081