23948sdkhjf

Lanserer automatisk redskapsfeste for 4- til 6-tonnere

Dette betyr at hydraulikk, elektronikk og sentralsmøring automatisk kobles til mens føreren sitter i førerhuset.

Engcon anserer våren 2022 sitt hurtigkoblingssystem EC-Oil på det nedre redskapsfestet på tiltrotator EC206 for gravemaskiner i størrelsene 4–6 tonn. 

Et lite tilbakeblikk

I 2020 innførte engcon EC-Oil automatisk olje- og strømtilkobling som standard på maskinfestet S40 og på overdelen av EC206-tiltrotatoren for maskiner opptil 6 tonn.

Neste skritt

Nå tar engcon neste skritt og innfører EC-Oil automatisk hurtigkoblingssystem også på det nedre redskapsfestet. Dette betyr at hydraulikk, elektronikk og sentralsmøring automatisk kobles til mens føreren sitter i førerhuset og kobler til tiltrotatoren eller andre hydrauliske redskaper.

Det nedre redskapsfestet av typen S40 får også flere ekstra hydraulikkuttak, pluss den smarte funksjonen som lar deg koble til en avtagbar gripekassett. Nå planlegges det for feievals og andre redskaper.

– Med avtagbar gripekassett kan føreren raskt og enkelt koble fra klypen når han ikke trenger den. Det gir en vektbesparelse på ca. 35 kg, og hvis man teller hvor mange ganger man løfter skuffen på en dag, oppnår man raskt redusert drivstofforbruk og slitasje på maskinen, sier Martin Engström.

EC206 med S40 automatisk redskapsfeste vil bli vist frem på messer i løpet av året, og vi vil begynne å levere en mindre førserie i løpet av våren 2022. Serieproduksjon skal etter planen starte høsten 2022.

Opphav og kilder: Engcon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095