23948sdkhjf

Løyvecowboys - først konkurs, så politianmeldt

Konkursselskap politianmeldt. Transportør hadde 15 biler, ingen løyver, melder Drammens Tidende.

TUNGT, KONKURSER OG LØYVER: Transportøren med konkurs- og løyvetrøbbel som Drammens Tidende omtaler (bak betalingsmur) har valgt seg næringskoden «Annen teknisk konsulentvirksomhet».

Det er årsaken til at selskapet ikke har dukket opp på Tungts månedlige konkursoversikter – selv om konkursen ble åpnet 7. februar.

Selskapet har de siste to årene med tilgjengelige regnskap (2019 og 2020) omsatt for 5-6 millioner kroner, men uten ansatte ifølge proff.no. Bakgrunnen for konkursåpningen skal være et skattekrav på 2,2 millioner kroner. Selskapet har ved oppslag i transportørregister pt. ingen løyver.

Eier av dette selskapet er midlertid også eier av et annet selskap som driver transport, under kode «Andre post- og budtjenester», med 8 ansatte og 5 millioner kroner i omsetning ved siste godkjente regnskap (2019).  Selskapet har ved oppslag i transportørregister pt. ingen løyver.

Vedkommende er også daglig leder og styreleder i et tredje selskap med tre ansatte og kode Godstransport på vei og 3 millioner kroner i omsetning i 2020. Selskapet har ved oppslag i transportørregister pt. to nasjonale godsløyver.

For ordens skyld: Selskap to og tre er det ikke åpnet konkurs i.

MEN – da bostyrer i det første selskapet la fram første innberetning på skiftesamling mandag denne uken, var det fremkommet krav på kommet drøyt 4 millioner kroner i konkursboet. Og det var registrert 15 biler på selskapet, hvorav de fleste overbeheftet med krav.

I tillegg skriver bostyrer i rapporten:

«Det er registrert totalt åtte anmeldelser mot bedriften(e) og ansatte i bedriften(e) knyttet til misbruk av transportløyver, samt fem advarsler fra Nasjonal Transportløyve».

Merk at løyveadvarslene også er knyttet til ytterligere to selskaper enn de som allerede nevnt, men som ikke er offisielt knyttet til konkurs-selskapet eller eieren.

Mistanken om misbruk av transportløyver førte dermed til at konkursen ble anmeldt til Sørøst politidistrikt. I tillegg opplyser Drammens Tidende at Arbeidstilsynet rett før konkursåpningen hadde gjennomført en kontroll i selskapet og hadde gitt tvangsmulkt.

Til Drammens Tidende har eier og daglig leder gitt utrykk for ønske om å få konkursselskapet, som blant annet kjører for en større speditør, på rett kjøl igjen.

Et godt tips er da å lese seg opp på regjeringen.no «Informasjon, vilkår og regelverk om løyver».

Kilde: Drammens Tidende, proff.no, tungt.no

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.099