23948sdkhjf

Element Logic går inn i USA og Latin-Amerika

Norske Element Logic, verdens første og største AutoStore-partner, kjøper det amerikanske selskapet SDI Industries og ekspanderer med det sine operasjoner til 13 nye lokasjoner.

I tillegg til muligheten til å rulle ut AutoStore-løsninger på tvers av det amerikanske markedet, bidrar oppkjøpet til å utvide Element Logics produkttilbud til også å omfatte løsninger for sorteringsutstyr.

SDI er en amerikansk leverandør av nøkkelferdige automatiseringsløsninger og sorteringssystemer.

Selskapet ble grunnlagt i 1977 og har over 40 års erfaring innen systemintegrasjon og automatiserte løsninger. SDI har åtte lokasjoner over hele USA i tillegg til i Brasil, Chile, Colombia, Mexico og Peru, opplyser Element Logic i en pressemelding.

– Jeg ser frem til å få SDI Industries ombord. Dette oppkjøpet er en viktig milepæl i vår strategi om å bli den ledende integratoren for automatiserte lagerløsninger globalt. Med SDI ser vi en utrolig mulighet til å gå inn i det svært attraktive amerikanske markedet sammen med en partner som akselererer vår vekststrategi, sier Dag-Adler Blakseth, medgründer og konserndirektør i Element Logic som i fjor omsatte for 230 millioner euro.

Les også: Element Logic går globalt med AutoStore

Skal rulle ut AutoStore-løsninger i det amerikanske markedet

Element Logic har mer enn 275 ansatte over hele Europa som designer, implementerer, leverer og betjener skreddersydde robotløsninger i varelager av alle størrelser i et bredt spekter av bransjer. Gjennom oppkjøpet av SDI ekspanderer Element Logic nå sine operasjoner til USA og Latin-Amerika og utvider staben med flere enn 200 eksperter. I tillegg til muligheten til å rulle ut AutoStore-løsninger på tvers av det amerikanske markedet, bidrar oppkjøpet til å utvide Element Logics produkttilbud til også å omfatte løsninger for sorteringsutstyr.

Første oppkjøp med Castik Capital på eiersiden

Element Logic ble i fjor sommer kjøpt opp av et fond forvaltet av den europeiske private equity-investoren Castik Capital. SDI er Element Logics første oppkjøp siden Castik Capital gikk inn på eiersiden.

Ledergruppen i SDI vil reinvestere i Element Logic og fortsette å være medansvarlig for videreutviklingen av SDI og Element Logic i det amerikanske markedet.

Opphav og kilder: Element Logic

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14