23948sdkhjf

MAN permitterer 11.000 ansatte ved tyske fabrikker

Siden 14. mars har det vært stopp i lastebilfabrikkene i München og Krakow, samt betydelige produksjonsstans ved fabrikkene i Nürnberg, Salzgitter og Wittlich. Årsak er manglende deler grunnet invasjonen av Ukraina.

TUNGE PROBLEMER: Det er først og fremst leveranser av ledningsnett til bilene som er problemet, forklarer MAN i en pressemelding fra i går ettermiddag.

Leverandørene av ledningsnett til lastebiler kan ikke produsere på sine ukrainske anlegg. Det betyr dermed stans i lastebilproduksjonen "i flere uker og en massiv produksjonsreduksjon i andre kvartal".

- På grunn av den dramatiske situasjonen innførte hovedstyret i MAN Truck & Bus SE umiddelbare tiltak for å håndtere situasjonen. Umiddelbart etter krigsutbruddet begynte vi blant annet å duplisere ukrainske forsyningsstrukturer for ledningsnett til lastebiler i andre land. Dette tar imidlertid flere måneder, forklarer MAN-sjefen Alexander Vlaskamp.

- I tillegg har vi besluttet å fullstendig stoppe utgiftene til ikke-forretningskritiske aktiviteter og inntil videre har vi innført en ansettelsesstopp. Permitteringer ble forlenget for anleggene i München, Nürnberg, Salzgitter og Wittlich og også utvidet til å omfatte administrasjonen. Dette betyr at inntil 11 000 MAN-ansatte i Tyskland vil bli permittert.

Vlaskamp legger til at landsspesifikke regler gjelder for ansatte i utlandet, og at i solidaritet med arbeidsstyrken vil hovedstyret gi betydelig avkall på lønn de neste tre månedene på grunn av den dramatiske utviklingen.

Siden selskapet ikke klarer å overholde avtalte leveringsfrister, tilbyr MAN også sine kunder ordrekansellering og mulighet til å legge inn bestilling til nye betingelser.

OBS! MANs bussproduksjon er ikke vesentlig påvirket.

Opphav og kilder: Pressemelding fra MAN

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078