23948sdkhjf

Sjåførsamling: 1000 års erfaring med transport...

Når tidligere ansatte hos Jørgensen Transport AS samles for å feire at deres gamle sjef, Ivar Jørgensen, fyller 70 år, er det ikke bare en feiring av Ivar. Det er også en feiring av de mange, mange hundre år med erfaring de har fra et langt liv i transportbransjen. Og at de er mange som fortsatt møtes regelmessig.

TUNG FEIRING: Ja da, overskriften lyver nok litt. Det var kanskje ikke hele 1000 år med erfaring samlet denne dagen.

Men, at det var en unik samling med durkdrevne sjåfører, mekanikere og kontorfolk kan det ikke være noen tvil om. Og skulle man tro på alle historiene som ble fortalt på samlingen, så hadde det nok blitt mange tusen år til sammen.

...mer stil over dette enn de julebordene som bedriften var beryktet for på 80-tallet...

Ivar Jørgensen 70 år

De fleste av de tidligere ansatte i Jørgensen Transport AS har fortsatt i transportbransjen og har holdt kontakten med tidligere kollegaer, blant annet via en egen Facebook-gruppe. Fra tid til annen tas det initiativ til slike samlinger, og denne gangen var det altså Ivars 70-års dag som ga en fin anledning til å møtes.

Ivar var blitt bedt om å holde av ettermiddagen denne lørdagen i mars, fordi det var planlagt et «vanlig sjåførmøte» på bedriftens gamle adresse på Rud i Bærum. Ivar møtte intetanende opp, og ble ganske så overrasket og rørt da han skjønte at grunnen til at et trettitalls tidligere ansatte hadde møtt opp var at de ville feire ham.

Bursdagen ble behørig feiret, som det sømmer seg for vel voksne kvinner og menn; med bursdagskake med marsipantrekk og kaffe servert i porselenskopper.

Last og Tank AS

Gaver ble overrakt til jubilanten fra både de tidligere ansatte og fra Franzefoss AS, som var stor kunde av Jørgensen Transport AS og som nå er utleier av lokalene der Ivar nå driver verkstedet Last og Tank AS.

Et par taler ble det også, og alt foregikk i ordnede former. Det ble kommentert at det var mer stil over dette selskapet enn de julebordene som bedriften var beryktet for på 80-tallet. Da pleide festene alltid å ta av, noe som førte til at de måtte finne nye steder å ha julebordene på hvert år.

Men, i lokalene på Rud vil det nok bli flere nostalgiske  sjåførsamlinger i årene som kommer.

Kilde: TransportMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093