23948sdkhjf

Teknologi: Krone med genial tyverisikring for traller

Har du en trekkvogn, er det ganske enkelt å stikke av med en tralle. Det kan det bli slutt på når Krone lanserer sin elektronisk innfellbare og sikrede kingpin - med stemmestyring!

KONGE! Se for deg at du er banditt og har tenkt å nappe med deg en tralle med salgbart gods - og så mangler kingpin? De fleste banditter finner seg nok en annen tralle, ja.

Nyheten fra Krone er altså en kingpin som automatisk trekker seg inn når trallen kobles fra svingskiven. Da skal det jaggu litt til for å flytte den.

Den som skal hente trallen, må på sin side ha det rette signalet gjennom Krone Telematics, som låser opp kingpin igjen. Har du smarttelefon, er det også mulig å bruke stemmestyring via Krone Telematic for å låse den opp. 

Sjekk den pedagogiske videopresentasjonen på youtube her - og frisk opp tysken samtidig:

Produsenten opplyser at det skal være mulig å si "Hei Krone, aktiver kingpin" på 10 språk når dette lanserers på IAA i september, men redaksjone har ikke opplysninger om norsk blir tilgjengelig.

Ikke bare det forresten, det er også flere assistentsystemer som trår i kraft når du setter trekkeren i revers, blant annet et integrert lysguidesystem som kan være svært nyttig i mørket. Og litt jålete, det projiserer en Krone-logo på bakken ved trallen når prosessen pågår.

Som alle oppfinnelser med respekt for seg selv har denne fått et litt kryptisk bokstavnavn, men som gir mening når du vet hva de står for: RIAKSSCKP - eller Retractable Illuminated & Automated Krone Smart Security Comfort King Pin.

RIAKSSCKP kommer i serieproduksjon på Krones traller med telematikk fra september. Løsningen kan også ettermonteres på alle eksisterende modeller, og det er mulig å bestille dette fra i dag i Krone Spare Parts Shop.

Krone er allerede i dialog med forsikringsgrupperinger mtp at dette er en løsning som bør kunne synes på forsikringspremien også.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Krone

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063