23948sdkhjf

YIT selger seg ut av Russland

Finske YIT selger hele sin virksomhet i Russland til russisk selskap.

YIT forteller på sine nettsider at de selger sin virksomhet i Russland. Byggselskapet startet opp sin russiske virksomhet i 1961 og har siden det ekspandert til fem regioner og har blitt til en av de ledende aktørene innen boligbygging.

YIT startet en gjennomgang av virksomheten i Russland i november 2021, men i mars 2022 ble dette skjerpet som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Avtalen om salg er undertegnet med russiske Etalon Group og transaksjonssummen skal være på 50 millioner euro. Handelen er beregnet ferdig i løpet av april.

- På grunn av krisen i Ukraina stod våre virksomheter i Russland ovenfor uovertrufne utfordringer og det ble stadig vanskeligere å fortsette driften. Salget av de russiske virksomhetene gir oss en mulighet for en rask, kontrollert og fullstendig exit. Fra både våre kunders og våre ansattes perspektiv, var dette den foretrukne løsningen under de rådende omstendighetene, sier Markku Moilanen, administrerende direktør og konsernsjef for YIT.

Etalon Group PLC er en av Russlands største utviklings- og byggeselskap og ble etablert i 1987. Selskapet er aktive i Moskva og St. Petersburg og fokuserer på middelklasseboliger. Hovedkontoret ligger på Kypros.

Opphav og kilder: YIT Corporation

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.471