23948sdkhjf

Varners sentrallager: Utvides med 19.000 kvm og ytterligere en AutoStore

Varner utvider sitt 53.000 kvm store sentrallager i svenske Vänersborg med ytterligere 19.000 kvm. Dagens AutoStore skal betjene motekonsernets 1.200 butikker, mens en ny på 250.000 kasser kun skal betjene netthandelssalg.

Bakgrunnen for satsingen er den store veksten i netthandelen kombinert med Varners egne mål om å utvide salget fra nettbutikk. Den nye automasjonsløsningen vil kunne håndtere 7.500 ordrelinjer i timen.

Varner er et av Nordens største motekonsern og består av kjedene Dressmann, Cubus, Carlings, Bik Bok, Volt og Junkyard. I 2016 tok konsernet i bruk et nytt sentrallager på hele 53.000 kvm i Vänersborg noen mil øst for Uddevalla. Den omfattende automasjonsløsningen fra Swisslog bestod blant annet av en AutoStore på 60.000 kasser, som tre år senere ble utvidet til 116.000 kasser og 224 roboter.

Les også: Varner forlenger netthandelsavtalen med PostNord

Stor vekst i netthandel

I fjor høst ble det kjent at Peab hadde startet arbeidet med å øke bygningsmassen med 19.000 kvadratmeter. Til denne utvidelsen opplyser Swisslog at de blant annet skal levere ytterligere en AutoStore.

– Formålet med utvidelsen er å øke kapasiteten vår i forbindelse med den raskt voksende netthandelen, men også å kunne gi kundene og butikkene våre bedre og raskere service, sier Anders Eriksson, Supply Chain Director hos Varner AS. Han opplyser at dagens AutoStore skal betjene konsernets 1.200 butikker, mens det nye anlegget utelukkende skal betjene kundene som handler i nettbutikk.

– Eierne våre har satt seg store mål for fortsatt rask vekst i salget fra nettbutikk. Siden det er lange ventetider i denne typen prosjekter, måtte vi starte tidlig, forteller Eriksson, som konstaterer at en så rask vekst stiller krav til en fleksibel, pålitelig og rask automasjonsløsning.

7.500 ordrelinjer i timen

Swisslog opplyser at den nye AutoStore-installasjonen i første fase vil bestå av 250.000 kasser, 425 roboter og 62 porter, men har kapasitet for ytterligere ekspansjon. Selskapet skal også levere programvaren SynQ som kontrollerer og styrer automasjonen, samt banesystem, pakkemaskiner og ytterligere fem Tornado-miniloadkraner. Med den nye automasjonsløsningen vil Varner kunne håndtere 7.500 ordrelinjer i timen, noe som skal gjøre AutoStore-løsningen til en av de mest høytytende som har blitt laget.

– Helt siden vi startet samarbeidet med Swisslog i 2013 har det vært basert på profesjonalitet, fleksibilitet og fokus på resultater. Med det som bakgrunn var det helt naturlig å velge å fortsette det gode samarbeidet, sier Eriksson i Varner.

Installasjonen av den nye løsningen begynner i løpet av sommeren, og systemet skal settes i drift trinnvis med oppstart i juni 2023.

Opphav og kilder: Swisslog

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094