23948sdkhjf

Solid økning for Liebherr

En økning på 12,6 prosent gjorde at Liebherr Group endte på en 2021-omsetning på 11,6 milliarder euro.

Og selv om veksten er sett i forhold til pandemiåret 2020, klarte det sveitsiske selskapet å leverere et solid veksttall.

For med 12,6 prosents økning, eller 1,298 milliarder euro i økt omsetning, klarte Liebherr nesten å matche sitt eget rekordår 2019, skriver de i en pressemelding. Resultatet endte på 545 millioner euro, som er bedre en pre-pandemi-tallene. I løpet av 2021 økte de også antallet ansatte med 1686 stk globalt.

Likevel var fjoråret vanskelig for produktsjonsselskaper, særlig i forhold til råvarer fra andre kvartal 2021. Det førte også til prisøkning og flaskehalser i leverandørkjedene. På tross av dette klarte Liebherr å få til en signinfikant økning i salg sammenlignet med 2020 med vekst i 11 av sine 13 produktsegmenter i nesten alle sine regioner.

For anleggssegmentet som består av alt fra beltegravere til tårnkraner, noterte de seg en økning på 17 prosent til 8 milliarder euro. I segmentene for maritime kraner, luftfart, automasjon, transportsystemer og kjøleskap klarte selskapet en omsetning på 3,63 milliarder euro, en økning på 3,9 prosent.

I 2021 spyttet Liebherr inn 559 millioner euro i forskning og utvikling. Mesteparten ble brukt til å utvikle nye produkter. Det ble også investert 742 millioner euro i fabrikkene i tillegg til distribusjonsnettverk.

Høye veksttall ble notert i nesten alle Europa-markedene med Frankrike som den sterkese. Utenfor EU merket de økning i Storbritania, Nord-Amerika, Mellom- og Sør-Amerika. Mens resultatet ble moderat vekst for Asia og Oceania, minsket salget i Afrika og Midt-Østen. 

Utsikter 2022

Ordrereservene er gode, også for Liebherr, men effekten av krigen i Ukraina merkes allerede. Liebherr følger med på situasjonen i Russland og er i ferd med å justere sin aktivitet der som følge av de omfattende sanksjonene. Samtidig er det fortsatt usikkerhet i forbindelse med pandemien, økte priser, mangel på råvarer og mangel på fagarbeidere i tillegg til vanskeligheter i forsyningskjedene.

Liebherr konkluderer likevel med å være forsiktige optimister for året 2022.

Kilde: Liebherr Group

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093