23948sdkhjf

Veidekke: Tildelt fjell- og betongentreprise til 601 millioner

Veidekke har skrevet kontrakt med Asker og Bærum Vannverk IKS om å bygge et nytt vannbehandlingsanlegg på Kattås i Vestmarka i Bærum.

For å tilfredsstille kravene til drikkevannskvaliteten fremover skal Asker og Bærum Vannverk bygge et nytt anlegg for behandling av råvann på Kattås i Vestmarka i Bærum.

Kontrakten er en utførelsesentreprise verdt 601 millioner kroner ekskl. mva.

Det eksisterende anlegget der henter i dag råvannet sitt fra Holsfjorden. Ettersom fargetallet i Holsfjorden er økende og tidvis overskrider drikkevannsforskriftens anbefaling, må det bygges et nytt renseanlegg. Det nye anlegget skal kunne forsyne store deler av Asker og Bærum med drikkevann i en estimert normalsituasjon i 2050.

Veidekke er tildelt fjell- og betongentreprisen i prosjektet. Fjellarbeidene innebærer utsprengning av cirka 182.000 m3 fordelt på adkomsttunneler og fire store haller. Betong­arbeidene som starter neste sommer er knyttet til to store rentvannsbassenger for oppbevaring av om lag 25 millioner liter vann, to store filterbassenger med elleve meter høye vegger og flere tekniske rom.

Kilde: Veidekke

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062