23948sdkhjf

Bertelsen & Garpestad til kamp mot klimautslipp og utenforskap

B&G vil redusere klimautslipp og bidra til at flere kommer i arbeid med ny strategi.

TUNG KLIMASATSING: Bertelsen & Garpestad lanserer strategien Go Green, hvor de skal kombinere kampen mot klimautfordringene og utenforskap.

- Det er første gang en entreprenør tar initiativ til å investere i et omfattende samarbeidsprosjekt som bidrar til både redusert klimautslipp og utenforskap, forteller Henning Lysgaard, HMS/KS-leder i Bertelsen & Garpestad.

Samarbeid

Med Universitetet i Agder, Statens Vegvesen, Fagopplæring Sør og NAV som samarbeidspartnere skal de kombinere dette med en kamp mot utenforskap. Den overordnede målsetningen er å skape bedre mijlø, men vi må ha med hele bransjen for å klare det, fortalte han til forsamlingen på Arctic Entrepreneur. 

Avfallsmengden øker i anleggsbransjen og B&G har jobbet frem en ny strategi som skal ende opp med 100 prosent ombruk og gjenvinning av materialer, samt betydelig redusert CO2-utslipp.  På anleggsplassene skal B&G opprette flyttbare gjenvinningsanlegg med avfallssortering og re-foredling av innsatsmaterialer. 

- Vi må gjøre grep der vi kan; der hvor det er et stort potensial for redusert klimaavtrykk i bransjen, forteller Lysgaard.

Utenforskapet øker, vi må greie å skape innenforskap for å møte morgendagens behov. Inkludering av unge voksne i utenforskap er avhengig for samferdsstaten og for den enkelte.

Pilotprosjektet skal startes på E39 Betna-Hestnes.

GO GREEN betyr:

Forplikter til å redusere CO2 utslipp betydelig i årene fremover.
Forplikter til å jobbe for 100% ombruk av materialer til bruk i andre prosjekter eller på annen bærekraftig måte i nærområdet.
Forplikter til å inkludere flere i samfunns- og arbeidsliv, og legge til rette for økt sysselsetting av lærlinger og ufaglærte i det grønne skifte.
B&G etablerer egne sorteringsstasjoner på anleggsområdene, hvor alt avfall skal behandles.
B&G inngår en helhetlig og langsiktig avtale med Universitetet i Agder for å sikre at den beste fagekspertisen innenfor området i Norge engasjeres i GO GREEN
B&G skal fortsette å bygge god internkultur, innenforskap, stolthet og kompetanseheving som tydelige retningslinjer.

- Vi introduserer GO GREEN og tar en aktiv samfunnsrolle for å vise vei mot fremtidens krav og forutsetninger for vår bransje. Våre erfaringer fra pilotprosjektet ønsker vi å dele med hele
bransjen, slik at vi alle GO GREEN og bidrar til CO2 reduksjon. Dette er en praktisk tilnærming til bærekraft, en tredelt bunnlinje hvor det er sammenheng mellom Økonomi, Miljø og Sosial rettferdighet. I det grønne skiftet må vi benytte muligheten til å ta et sosialt ansvar med å skape innenforskap, sier Øyvind Langemyr, daglig leder Bertelsen & Garpestad AS i en pressemelding.

Opphav og kilder: Bertelsen & Garpestad

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078