23948sdkhjf

Kreative kranfolk: - Lasten skal frem, sier kranbilsjåfør Hukset

Kranbilsjåfører tar imot utfordringer med åpne armer. Det viste Svein Rune Borren Hukset da han skulle levere trelast til en kunde.

TUNGE LØFT OG FLOTTE BILDER: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET; eliten av sjåfører", kårer månedens bilde, og honorerer det med en plass som gruppens forsidebilde en hel måned.

Vinnerbildet i mars, som nå pryder facebooksiden til gruppen, ble tatt av Svein Rune Borren Hukset som kjører kranbil for Førde Kranutleie. Egentlig hadde ikke Hukset tenkt å publisere bildet, men sjefen hans sa at det måtte han.

- Jeg legger av og til ut bilder på facebooksiden til Kranbilfolket, og har vel også hatt forsidebildet der tidligere. Det bildet som jeg vant med nå hadde jeg ikke tenkt å legge ut, for jeg synes ikke det var så spesielt, sier Hukset.

Han publiserte det først på Snapchat, og fikk en del kommentarer på det. Da han så på bildet samme kveld skjønte han at noen synes det ser litt "gale" ut.

Lasten skal frem!

Lasten var trelast som en kunde skulle ha levert ved huset sitt. Hukset kunne ikke plassere bilen i veien eller i gårdsplassen, og måtte derfor tenke alternativt.

- Vi så at det lå en lekeplass rett ved siden av som kunne benyttes, selv om det var en litt bratt vei opp. Jeg var ikke bekymret for at det ville gå galt, og fikk hjelp til å sjekke at tralla ikke slo nedi, sier Hukset.

Lasten veide ikke mye, og han hadde ikke forsøkt seg på dette stuntet hvis det hadde vært full tonnasje.

- Vi skal gjøre det vi kan for å få frem lasten, selv om det betyr litt kreative løsninger, sier Hukset.

Han startet å kjøre lastebil i november 2013, og har i dag en Scania R650 med en Palfinger 40 tonnmeter. Til daglig kjører han i Sunnfjord og Nordfjord, med blant annet byggevarer, armeringsjern og utleieutstyr.

- Det å kjøre kranbil er det beste som er. Aldri en dag som er lik, og ny utfordringer hele tiden, sier Hukset.

Mange fine bilder i kåringen

De beste kranbil-bildene kåres to dager før månedsskifte. Alle medlemmene i facebook-gruppen Kranbilfolket kan legge ut bilde i kommentarfeltet i en tråd, og deretter må administrator på gruppen telle likes på alle bildene. Det bildet med flest likes vinner og får pryde toppen av siden i en måned.

Tungt.no har fått tillatelse fra gruppeadministrator til å vise bildene.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for oktoberbilde. Her ser du de tre som kom nærmest vinneren.

Andreplass til Lars Klevengen.

Tredjeplass til Stian Thorsland.

Fjerdeplass til Anders Drange.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se alle de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for oktoberbilde. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11