23948sdkhjf

Romerike: Nå feier traktorene hovedvegnettet

Statens vegvesens driftsentreprenør, Vaktmesterkompaniet AS er i gang med vårrengjøringen av hovedvegnettet på Romerike.

De feier, vasker og spyler vegbane, gang- og sykkelveger, rekkverk, skilt, leskur og signalanlegg – med andre ord hele riksvegnettet og alle installasjonene langs vegen. I tillegg plukker de søppel og tømmer sandfang. Det blir rent og pent, og når vegstøvet fjernes, blir også luftkvaliteten bedre, poengteres det i pressemeldingen fra vegvesenet.

Rengjøringsarbeidet på både kjøreveger, og gang- og sykkelveger starter i hovedsak ved 22-tida og er ferdig før kl. 06.00 morgenen etter.

Samtidig med rengjøringa gjør mannskapene en del inspeksjoner og mindre reparasjoner og utbedringer på gjerder, skilt med mer.

Ferdig i begynnelsen av mai

– Vårpussen på riks- og europavegene på Romerike pågår fram til tirsdag morgen 3. mai. På gang- og sykkelvegene er vi ferdig i slutten av april, sier Hall.

De vedlagte oversiktene viser hvor og når rengjøringsarbeidene foregår. Vi gjør oppmerksom på at været kan føre til endringer i planene.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093