23948sdkhjf

Toyota kjøper viastore: Styrker seg på logistikkløsninger

Toyota Industries Corporation kjøper den tyske systemintegratoren viastore som blant annet er kjent for sitt WMS viadat og sine automatiske lagrings- og plukkløsninger.

Oppkjøpet skal gi Toyota Material Handling Europe (TMHE) økt kapasitet til å støtte kundene i overgangen mot mer automatiserte og integrerte håndteringsløsninger i segmentet små og mellomstore prosjekter.

Selskapet skriver i en pressemelding at viastore er en systemintegrator og et programvarehus med en solid merkevare og langvarig markedsposisjon. WMS-programvaren viadat dekker mange materialhåndteringsprosesser og viastore produserer også ulike lagrings- og plukkløsninger som benyttes innenfor både detaljhandel, produksjon, logistikk og dagligvare.
Viastore har 600 ansatte i 17 land og omsatte i fjor for 140 millioner euro.

Les også: Suksess med grøt på autopilot

Styrker Logistics Solutions-virksomheten

Som følge av den raske veksten i e-handelsmarkedet og mangel på arbeidskraft har etterspørselen etter logistikkautomatisering vært økende de siste årene. Toyota Industries har allerede levert omfattende løsninger for å automatisere logistikkprosesser fra varemottak til utsendelse, hovedsakelig gjennom datterselskapet Vanderlande som ble kjøpt i 2017. Dette selskapet omsatte i fjor for nær 1,8 milliarder euro og er således ti ganger større enn viastore.

Oppkjøpet av også viastore skal over tid gi Toyota Material Handling Europe ytterligere økt kapasitet til å støtte kundene i overgangen mot mer automatiserte og integrerte håndteringsløsninger i segmentet små og mellomstore prosjekter.

Under forutsetning av blant annet godkjennelse fra konkurransemyndigheter tar man sikte på å fullføre overtakelsen i løpet av tredje kvartal 2022.

Opphav og kilder: Toyota Material Handling Europe

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094