23948sdkhjf

Axess Logistics overtar ATS: Blir gigant i biltransport-markedet

Axess Logistics overtar konkursboet til biltransportselskapet Auto Transport Service.

TUNGT OPPKJØP: Gjennom dette oppkjøpet vil Axess Logistics bli dominerende på det norske biltransportmarkedet. I følge nettstedet Logistikk Inside vil selskapet representere 80 prosent av markedet i Norge.

- Axess Logistics overtar konkursboet til biltransportselskapet Auto Transport Service (ATS). Det innebærer at billeveransene vil gå tilnærmet som normalt, sier administrerende direktør i Axess Logistics Eva Sundberg.

Drammens-firmaet Axess Logistics AS har ifølge proff.no 154 ansatte. Tallene fra 2020 viser driftsinntekter på over 465 millioner kroner og resultat før skatt på over 8,7 millioner.

- Boet etter Auto Transport Service har vært i dialog med flere interessenter. Etter intensive forhandlinger aksepterte boet i går kveld tilbud fra Axess Logistics som vil sikre kreditorfellesskapet og de ansatte på en meget god måte, sier bobestyrer Lene Langseth i TYR Advokatfirma.

En stopp i driften av ATS, som var en betydelig aktør innen billogistikk i Norge, ville fått store konsekvenser for mange. Ikke minst flere av Axess Logistics sine kunder.

Krevende logistikk

- Jeg er veldig glad for at vi fant en god og fornuftig løsning. En stopp i driften til ATS ville rammet mange av våre kunder, og vi var bekymret for om leveransen av bilene deres ville stoppe opp. Drammen Havn er nå stappfull av biler som må fraktes bort innen tirsdag, da det ikke vil være plass til de over tusen nye bilene som kommer da, sier Sundberg.

Axess Logistics kan videreføre virksomheten til ATS uten avbrudd, og derved sikre at kundene får levert uten store forsinkelser.

- Hvis mottak og leveransene fra ATS nå hadde stoppet opp, ville det medført ringvirkninger i hele bransjen. Det ville ha stoppet havnetrafikken, ikke bare i Drammen, men også i flere havner i vår del av Europa. Da stopper også resten av verdikjeden opp, noe som ikke bare setter arbeidsplassene til begge selskapene i fare, men også medfører at våre kunder og deres kunder ikke får de bilene de har bestilt, sier Sundberg.

Sikret arbeidsplasser

Det har vært jobbet intenst de siste dagene med å redde ATS, og advokat Martin Wøien Gilhuus i Fulford Pettersen & Co Advokatfirma sier at det var viktig at driften gikk videre og at de ansatte har jobb.

- Jeg tror de bare er glade for at det kom en ny aktør på banen så fort, sier Gilhuus til Drammens Tidende.

Etter det tungt.no erfarer var det et bevisst valg fra ATS å begjære oppbud onsdag, i stedet for fredag, for å få fortgang.

- Da fikk bostyrer jobbet med det før påskeferien, så det ikke ble et unødig opphold. Det var positivt at Lene Langseth ble bostyrer, som jeg vet er arbeidsvillig og klarer å få løsninger, sier Gilhuus til Drammens Tidende.

Opphav: Tungt.no

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lars fra Lillehammer: - Jeg storkoser meg bak rattet i bilen og spakene på krana
E-Trans med fem nye Scania: - Tungt terreng og tung last krever sterke trekkvogner
Jan Ove Halsøy: Bransjens våpendrager
Norsk Vann: Nå er tallet 360 milliarder
Nok en driftskontrakt utlyst, nå i Nordfjord
Kronerulling: Historien om de norske bankbussene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.112