23948sdkhjf

Marius fra Elverum: - Jeg innrømmer at det ble litt banning

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg var ganske irritert på meg selv ”

  • Sjåfør: Marius Melby Moberget
  • Bosted: Elverum
  • Kjører: Hovedsakelig Brumunddal-Bergen
  • Bil: Volvo 500TC 2020-modell
  • Transporterer: Alt av materialer fra 48x98 til ferdig veggpanel.
  • Marius begynte å kjøre lastebil i desember 2021, og jobber for Elverum-bedriften Etna Transport AS.
  • Instagram: @mariusmoberget

"Min far har kjørt lastebil så lenge jeg kan huske, så det er nok derfra jeg har fått den største interessen. Jeg har også en del kompiser som valgte å bli yrkessjåfører, og det har også vært en medvirkende faktor for at jeg valgte å bli sjåfør.

Men planen min var ikke alltid å bli lastebilsjåfør. Jeg bestemt meg ikke før sent på vinteren og tidlig på våren 2020. Da var jeg med min far og fikk prøve å kjøre lastebil for første gang. Det var en Scania Nextgen R580 tømmerbil, på glatt føre i skogen med 60 tonn.

En episode jeg husker godt er fra den første uka jeg kjørte fast. Jeg hadde lasta materialer hos Moelven på Sokna, og var klar for å kjøre med lasset til Brumunddal. Jeg fulgte GPS-en på telefonen, og den ville ha meg gjennom Jevnaker. Der er det som mange vet en undergang på 3.9 meter, og jeg kom inn der på 4.3 meter. Heldigvis kunne jeg svinge av til venstre før undergangen, og der fant jeg en lomme hvor jeg kunne stoppe. Jeg ringte rundt for å høre om det var noen som kunne guide meg riktig igjen.

Jeg innrømmer at det ble litt banning fra jeg så at undergangen bare var på 3.9 meter og til jeg hadde funnet en som kunne guide meg riktig. Jeg måtte kjøre helt tilbake til Hønefoss og opp til Klekken hotell, og så mot Jevnaker igjen. Jeg var ganske irritert på meg selv for at jeg måtte ta hele denne omveien bare for å komme på den andre siden av undergangen.

I hverdagen min som yrkessjåfør er det viktig å ha en plan for hva jeg skal gjøre om dagen, være vennlig med kunder og medtrafikkanter, men også bli forstått at jeg trenger mer tid og plass i svinger og opp bakker.

Jeg kjører stort sett to turer mellom Brumunddal og Bergen i uka, og kjører hovedsakelig E16 Filefjell. Strekningen er i seg selv grei, men jeg må ærlig si at brøytinga og aller mest strøinga gjennom Vang og over Filefjell har vært litt dårlig. Det inntrykket jeg har fått når jeg har kjørt der.

Nå har jeg ikke kjørt så alt for mye ennå, men jeg trives godt på de få turene jeg har hatt oppover Hallingdal.

På fritiden liker jeg å drive med bil, og da helst gammal bil da jeg har en 67 Mustang."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094