23948sdkhjf

Erik fra Os: - Det var spennende for en fersking

MENNESKENE PÅ VEIEN
Vennene mine langs veien er viktig for at hverdagen skal bli bra.

  • Sjåfør: Erik Ask
  • Bosted: Os, Bjørnafjorden
  • Kjører: Vestlandet, med noen turer rundt i Sør-Norge
  • Bil: Mercedes Actros 2653
  • Transporterer: Hovedsakelig hulldekke fra Contiga. Ellers går det i alt som transporteres på åpen tralle. 
  • Erik har kjørt lastebil siden 2003, og jobber i dag for Vestland-bedriften Royal Transport.
  • Instagram: @thestar2553

"Jeg har alltid vært fasinert av store maskiner. Anleggsmaskiner, lastebiler, fly og store skip. Jeg siktet meg derfor inn på en utdannelse som inkluderte store maskiner. Jeg startet som anleggsmaskinfører, men det å kjøre lastebil fristet mye. Så i 2003 tok jeg lappen på Åm trafikkskole i Volda. Siden da har jeg vært på veien.

Den første jobben jeg var med på var å kjøre brakker, og bilen gikk for Jakobsen Transport AS. Vi kjørte tomme fra Haugesund til Sverige. Et stykke inn i Sverige lastet vi brakker som vi kjørte til Fredrikstad og lastet over i en båt. Vi var tre fire vogntog som kjørte to til tre runder i tre dager. Når vi var ferdige dro vi med oss fire brakker fra Sverige til Haugesund. Brakkene var høye og brede, så det var spennende for en fersking som meg å kjøre med slik last over Haukeli og gjennom tunnelene når vi skulle hjem igjen. Men det gikk fint.

Fra 2003 til 2007 var jeg innom distribusjon hos Linjegods og Tollpost. Fra 2007 til 2012 var jeg ansatt i Merkesdal Transport, og det var veldig fine år. Der gikk det i offshoreutstyr langs Vestlandet. Mye forskjellig og spennende last som gikk på og av bilen. Fra 2012 til 2021 kjørte jeg krokbil, et par år med gjenvinning og de siste årene hos entreprenør.

Siden den gang har jeg fått tre barn som gjorde at jeg ville kjøre mer lokalt. Jeg fikk jobb hos Royal Transport i 2021. Der kjører jeg for det meste lokalt med et par turer som er midt i blinken for meg.

I hverdagen min er det viktig med gode kollegaer, flinke folk på kjørekontoret og utstyr som er moderne og fungerer godt. Da gleder du deg til å gå på jobb. Vennene mine langs veien er også viktig for at hverdagen skal bli bra.

Jeg må også nevne at det er gøy å dra på treff og messer hvor man treffer andre i bransjen.

Jeg er jo fra vestlandet, og her er det mye fjell og vakker natur. Jeg liker meg på litt smale og svingete veier, for da må du være litt mer på enn å ligge på motorveien. E39 fra Skei til Byrkjelo er et vakkert sted å kjøre.

Hobbyen min er fotografering. Både med kamera og med drone. Siden jeg jobber med transport og er rundt på mange forskjellige steder, får jeg også tatt mange bilder rundtom. Kjekt med minner."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094