23948sdkhjf

Unil dobler kranlageret – blir ett av Nordens største

NorgesGruppens merkevareselskap Unil AS valgte også denne gang Swisslog som partner når det automatiserte lageret i Våler på nytt skal utvides.

Swisslogs leveranse inkluderer 16 nye Vectura stablekraner og ProMove banesystem. Etter utvidelsen vil det nye anlegget bestå av totalt 31 kraner som er 34 meter høye og 105.500 palleplasser.

Unil har ansvar for utvikling, kvalitetssikring, import og innkjøp samt lagring og markedsføring av NorgesGruppens egen merkevareportefølje, som består av cirka 4.000 produkter.

Lageret i Våler, noen kilometer nordøst for Moss, ble første gang tatt i bruk i 2011. Med en frihøyde under tak på over 31 meter var det den gang landets høyeste tørrvarelager som blant annet ble betjent med syv automatkraner fra Swisslog. Fire år senere ble det utvidet med et fryselager, også dette landets høyeste, og til den utvidelsen leverte Swisslog blant annet åtte Vectura stablingskraner.

Skal dekke NorgesGruppens behov i mange år

For å møte NorgesGruppens vekst skal Unil nå mer enn doble kranlageret, og ifølge en pressemelding fra Swisslog er prosjektet ett av flere eksempler på markedets store etterspørsel etter automasjonsløsninger som trengs for å kunne håndtere økt etterspørsel raskt og med høy effektivitet.

– Det nye lageret gir oss et konkurransefortrinn, fordi det gir oss en lav håndteringskostnad og en rask og pålitelig pallehåndtering. Det blir trolig et av Nordens største kranlagre, og det vil kunne dekke NorgesGruppens behov i mange år, sier Jarle Hagen, Supply Chain Manager i Unil.
– Vi har allerede gode erfaringer med å samarbeide med Swisslog, så valget av partner var ikke så veldig vanskelig, legger han til.

Swisslogs leveranse inkluderer 16 nye Vectura stablekraner og ProMove banesystem. Etter utvidelsen vil det nye anlegget bestå av totalt 31 34 meter høye kraner og 105.500 palleplasser. De automatiserte systemene vil bli integrert i og kontrollert av Swisslogs programvare SynQ WMS. Anlegget vil ifølge Swisslog gi Unil lave kostnader per håndtert pall og god kapasitet til å kunne sikre leveringskapasiteten til NorgesGruppen. Totalt vil noe over en million paller kunne håndteres årlig ved full drift.

Skal være i drift til neste år

Utvidelsen av kranlageret skal stå ferdig til sommeren, og den nye automatikken planlegges å være i full drift medio 2023. Totalt budsjett for utvidelsen er på 400 millioner kroner.

Opphav og kilder: Swisslog

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095