23948sdkhjf

Norges første Attach redskapsfeste

Som et pilotprosjekt fikk Thore Magnussen & Sønn AS teste et Attach redskapsfeste.

 Bærer rør 90 grader langs maskinen: Som et pilotprosjekt fikk Thore Magnussen & Sønn AS teste et Attach redskapsfeste, som endte med handel.

- Det var en sjåfør som oppdaga det på nett og lurte på hvem som kunne levere det, forteller Bent-Willy Brandt, verkstedsjefen hos Thore Magnussen & Sønn AS (TMS). 

Det er svenske Fors Industrier AB som står bak og det viste seg at HL Maskinutstyr AS hadde agenturet. Der fikk Espen Løkås sendt et feste til Lofoten slik at TMS kunne prøve det som et pilotprosjekt. Det er ikke levert i Norge tidligere og som det fremgår av bildene er det et ganske spesielt redskapsfeste det er snakk om. Det kan vinkles 90 grader til høyre og venstre, enten du bruker skuffe eller gafler. 


Fiffig sak. Redskapsfestet fra Fors Industrier i Sverige leveres av HL Maskinutstyr AS i Norge. Foto: Bent-Willy Brandt (TMS)

6 til 12 meters lengde

TMS har mye VA-jobber og de frakter stadig lange rørlengder fra 6 til 12 meters lengde langs vei fra deponiet til anlegget. Nå kan de bære rørlengdene langs siden av hjullasteren i stedet for på tvers av veien.

- Det var spennende for oss å få prøve det en måneds tid, og det fungerte godt for vårt bruk, forklarer Brandt.

Så nå har de kjøpt festet, som ble Norges første av sitt slag. Det kommer godt med, for TMS har bra med aktivitet, ikke bare rene VA-jobber. De fornyer blant annet hele storgata i Leknes og har fått kontrakt som totalentreprenør på nytt hotellbygg i Henningsvær, en jobb til 100 millioner kroner.

 

Opphav og kilder: HL Maskinutstyr AS / Thore Magnussen & Sønn AS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111