23948sdkhjf

E8 Ramfjord-kontrakten: Målselv Maskin og Transport starter utbyggingen

I dag markerte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård byggestart for ny E8 gjennom Ramfjord.

BYGGESTART: Målselv Maskin og Transport AS vant tidligere i år konkurransen om å få bygge sjøfyllinga ut til brua som skal bygges på ny E8 over Ramfjorden. En kontrakt med verdi på ca. 30 millioner kroner.

Nå har samferdselsminister Nygård markert byggestarten av den nye innfartsvegen til Tromsø med dagens spadetak. Prosjektleder i Målselv Maskin og Transport AS, Roar Femsteinevik gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

- Vi er svært glade for å få være med å bygge deler av denne vegen. Det er et spennende prosjekt for oss å være med på. Vegbygging som dette, med masseforflytting og fyllingsarbeid, er innenfor vår kjernevirksomhet. Vi ser frem til å komme i gang med arbeidene, sier Femsteinevik.

- Med ny vei blir det mye tryggere å kjøre her. Det er jeg glad for. Denne regjeringen jobber aktivt for å nå nullvisjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Viktig utbygging

Sjøfyllinga som nå skal bygges er første delkontrakt på prosjektet. Hovedkontrakten for bru over Ramfjorden, og ca. 9 kilometer veg i dagen lyses ut i løpet av sommeren. Ny E8 vil gi Tromsø by en kortere og, raskere og mer trafikksikker innfartsåre. Vegen vil også flytte gjennomgangstrafikken ut av den mest bebygde delen av Ramfjord og gi innbyggerne der økt sikkerhet og et bedre nærmiljø å bo i.

- E8 er hovedinnfartsåren til Nord-Norges største by. Utbyggingen vil koste omlag to milliarder kroner, men vi ser at vi får mye igjen for pengene, sier direktør for utbygging nord i Statens vegvesen, Stein Johnny Johansen.

Ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen (t.v.) og Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, markerer første spadetak på E8 Sørbotn-Laukslett. Foto: Erik Betten/Statens vegvesen

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079