23948sdkhjf

Tonje fra Gaupen: - Det var et lett valg!

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg måtte bytte yrke”

  • Sjåfør: Tonje Pettersen
  • Bosted: Gaupen
  • Kjører: Østlandet
  • Transporterer: Stykkgods for Nortransport
  • Bil: Volvo FE 240, 2017-modell 
  • Tonje har kjørt lastebil siden november 2021, og jobber i dag for Raufoss-bedriften Håkerud Johansen Transport.
  • Instagram: @norwegiantruckergirl

"Min far var elektriker hos Ilseng Karosseri på Ilseng, så jeg har sett lastebiler siden jeg var liten. Men selve interessen kom når jeg fikk være med en god venn av meg på jobb. Jeg opplevde følelsen av å sitte høyt med god oversikt. Jeg opplevde også den fantastiske naturen langs veien. I tillegg til at det er stort og tungt gjorde at drømmen om å kjøre startet.

Så jeg har helt siden jeg fikk lappen på bil i 2004 hatt en drøm om å kjøre stor bil. Da jeg etter 15 år som produksjonsmedarbeider fikk en prolaps i nakken, måtte jeg bytte yrke. Da var valget veldig lett å ta, og jeg bestemte meg for å ta lappen på tungbil.

Før jeg skulle ut på min første tur alene hadde jeg hatt tre dager med veldig god og nyttig opplæring. Det gjorde at jeg følte meg veldig trygg den dagen jeg skulle kjøre alene. Opplæringen ble utført av kollega Tom Kleven som har lang og god erfaring i yrket, og startet tre dager før jeg hadde oppkjøringen på storbil. Vi kjørte da stykkgods for Nordtransport fra Stange og over til Toten.

Jeg begynte altså å jobbe mandag, torsdag hadde jeg oppkjøring og fredag kjørte jeg alene.

Den første turen min alene husker jeg godt. Etter at jeg hadde bestått oppkjøringen på torsdag, hentet jeg den bilen jeg skulle kjøre fast. Så dagen etter på fredagen kjørte jeg bil nr. 104, en Volvo FE rundt i Gjøvik-området. Jeg transporterte forskjellig stykkgods som skulle ut til både bedrifter og privatkunder. 

I hverdagen er det viktig for meg at bilen er i god stand og at jeg har gode dekk. Bilen skal holdes ren både innvendig og utvendig, og er det noe som ryker, så må det fikses raskest mulig.

Ute på veien trives jeg veldig godt på Toten og Hadeland, men kunne godt ha kjørt langt om muligheten hadde bydd seg.

På fritiden er det hest, familie og en Volvo som får fokus. Jeg har ridd hest i mange år og prøver å opprettholde denne hobbyen så godt det lar seg gjøre i kombinasjon med jobb og barn. Volvoen er en 940 II sedan 1995-modell med 135Hk i garasjen som etterhvert skal få god pleie."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094