23948sdkhjf

Volkswagen Amarok: De første bildene

Introduseres mot slutten av 2022 - importøren forventer god mottagelse.

Siden markedsintroduksjonen i 2010 har Volkswagen solgt mer enn 830.000 eksemplarer av Amarok i Europa, Sør-Amerika og Oseania. Også i et land som Norge, med mye vær og krevende terreng, har pickupen vært et trygt og godt alternativ for mange. Nesten 9.000 biler er solgt i Norge.

Derfor har direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge, Håkon Wirak, forventninger om at den nye utgaven av Amarok vil bli godt mottatt i det norske markedet. 

- Med ny Amarok sikter vi mot toppen av B-segmentet for pickuper. Bilen kommer med svært spenstige egenskaper, høye spesifikasjoner, en rekke nye assistentsystemer, og den er lenger og bredere enn forgjengeren. 

Se Volkswagens egne skrytevideo:

Lengre og mer plass

Selv om bilen nå vises frem med kamuflasje, er det allerede mulig å se de endrede dimensjonene. Med 5 350 mm lengde er den om lag 100 mm lengre enn forgjengeren. Akselavstanden på 3 270 mm er en økning på 175 mm, noe som gir mer plass i dobbeltkabinen.

Nyttelasten er også økt til maksimalt 1,2 tonn, og pickupen vil trekke 3,5 tonn. 

Med firer eller sekser

I Norge vil Amarok bli tilgjengelig med fire dieselmotororer med fire eller seks sylindre, og med slagvolum mellom 2,0 og 3,0 liter. Kundene kan velge firehjulsdrift ved behov, eller permanent firehjulsdrift. Et stort utvalg av kjøreprogrammer og assistentsystemer i flere nivåer, vil hjelpe føreren, også i ekstraordinære og krevende situasjoner. Mer enn 30 assistententsystemer, derav 20 helt nye i Amarok.

Siden akselavstanden vokser mer enn totallengden, er karosserioverhengene blitt kortere. Det er positivt for rampevinklene, i tillegg er vadehøyden er økt i forhold til forgjengeren. 

LED-lykter vil bli standard på alle modellene, mens «IQ.Light LED Matrix»-frontlykter blir tilgjengelig som tilvalg. 

Med intuitiv betjening, «Digital Cockpit» og infotainmentdisplay som et nettbrett, vil interiøret i den nye Amarok være både funksjonelt og høyverdig. Disse detaljene understreker også premiumkarakteren til pickupen. Her bidrar også et eksklusivt lydanlegg (tilvalg), og elegante overflater i dashbordet og dørsidene i imitert lær med kontrastsømmer.

4 utstyrsnivåer

Amarok kommer også med nye og brede seter både for fører og frontpassasjer, og kan bestilles med elektrisk 10-veisregulering.

Fire utstyrsnivåer blir tilgjengelige i Norge, Life og Style, samt de to toppmodellene PanAmerika og Aventura. 

PanAmerica vil ha en spesiell offroadtilpasning, mens Avenura vil ha en karakter tilpasset kjøring på vei. 

Opphav og kilder: Volkswagen Nyttekjøretøy

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094