23948sdkhjf

Feiring Bruk: Cat 777G nummer to satt i trafikk

Cat 777G nr.2 ble rullet ut tirsdag hos Feiring Bruk på Lørenskog og med det er begge Euclid-truckene fra 80-tallet pensjonert.

Den nye tiptrucken laster ca 95 tonn og i forhold til Euclid R130 sparer man 30 liter diesel per time. 

- I tillegg sikrer det oppetid, produksjon og ikke minst sjåførene. Det blir et betydelig bedre førermiljø nå, sier maskinsjef hos Feiring Roar Aaserud.


Tiptruckene er helt avgjørende produksjonsutstyr for Feiring. 

– At dumperne laster 95 tonn stein i hvert lass er stort for oss. Det er ekstremt mye og vil gjøre det lettere for oss i Feiring tiden fremover, sier maskinsjefen.

De to nye dumperne er skreddersydd for Feiring. Nå som den andre er på plass, kan de to Euclid R130-dumperne fra 1986 og 1987 pensjoneres.

– Utskifting av gammelt utstyr til nytt for å sikre god produksjon i årene fremover er nøkkelen for oss. Vi fikk en ny Cat 777G-dumper i fjor og hadde da en opsjon på nummer to, som vi valgte å benytte oss av. Det er en veldig god følelse å ha begge to på plass, sier Aaserud.


Kjell Morten Rønne, maskinfører på den nye tiptrucken legger ikke så mye i mellom for å beskrive forskjellen. Det som å gå fra lada til Ferrari forklarer han. 

Det er Pon Equipment som har levert begge de to dumperne.

– Totalpakken fra Pon er veldig god. De er gode på både garantiavtalene, service og maskiner. Vi vet at vi kommer billigst ut med dem etter alle de årene dumperne kommer til å kjøre. Vi jobber mye med Pon ellers og, og vi er veldig fornøyde, sier Aaserud. 

Stein veier ikke det samme overalt

 Også Pon er fornøyde med samarbeidet med Feiring. 

 – Det har vært en ryddig og god prosess med Feiring. Vi hadde flere møter underveis og diskuterte løsninger og behov. Vi har fått til maskiner tilpasset stedet de skal være. Stein veier jo ikke det samme overalt, så vi har fått tilpasset kasseløsningene til de tonnene vi skal ha. Feiring har vært veldig godt fornøyde med oss, og vi er fornøyde med dem, sier produktsjef Per Olav Listou hos Pon. 

Opphav og kilder: Feiring Bruk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094