23948sdkhjf

Automatisk overvåkning: Mærsk kobler opp 385.000 kjølecontainere

Mærsk har engasjert Tata Consultancy Services (TCS) for å utvikle en sentralisert overvåkningsløsning for selskapets 385.000 kjølecontainere tilkoblet i overkant av 450 lasteskip.

Systemet vil håndtere ti millioner hendelser i døgnet og overvåkingsdataene vil gjøres synlige i sanntid til Maersks kunder.

Maersk, et av verdens største selskaper innen sjøfrakt, frakter ofte temperatursensitive laster som frukt, grønnsaker, kjøtt eller medisiner i kjølecontainere. Disse krever kontinuerlig overvåking for å sikre at de holder riktig temperatur, og eventuelle avvik må kunne utbedres raskt slik at lasten ikke ødelegges.

Utfordringen for Maersk, som for de fleste i bransjen, er at overvåkingen av kjølebeholderne er komplisert og til en viss grad krever manuell håndtering. Dette er en lite bærekraftig løsning som både skaper forsinkelser og krever store driftskostnader, opplyser Tata Consultancy Services (TCS) i en pressemelding.

CO2-utslippet reduseres med 2.400 tonn

For å løse situasjon har selskapet blitt engasjert for å utvikle en sentralisert overvåkningsløsning for Maersks 385.000 kjølecontainere tilkoblet i overkant av 450 lasteskip. Løsningen er basert på Microsoft-teknologi og en skybasert IoT-plattform, og overvåkingsdataene vil gjøres synlige i sanntid til Maersks kunder.

Ifølge TCS vil løsningen bidrar til å:

  • forbedre innsikt i temperaturforhold inne i containerne
  • oppdage containerproblemer i sanntid, sammenlignet med 12/24 timer gjennom tradisjonell manuell fysisk inspeksjon
  • gjøre det mulig for Maersk å gi sine kunder en komplett forsyningskjedeløsning
  • redusere risikoen for at mat og kritiske forsendelser som medisiner og blodplasma går til spille
  • redusere CO2-utslippet med 2.400 tonn, takket være løsningens proaktive vedlikeholdssystem

Om TCS

Tata Consultancy Services er et globalt konsulentselskap som tilbyr IT- og ingeniørtjenester, integrert med forretningsløsninger. TCS har over 50 års erfaring med å hjelpe selskaper gjennom deres digitale transformasjonsreiser. Løsningene leveres gjennom Location Independent Agile, som ifølge TCS regnes som en av industriens beste leveransemodeller. Selskapet har nær 600.000 ansatte i 46 land og omsatte i siste regnskapsår for nærmere 26 milliarder dollar.

TCS er en del av Tata Group, Indias største multinasjonale konsern. Det består av over 30 selskaper med over 800.000 ansatte og hadde en samlet omsetning i 2020-21 på 103 milliarder dollar.

Kilde: Tata Consultancy Services

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219