23948sdkhjf

Sitech: Nå er vi satt for fremtiden

Teknologibedriften på Lierstrand har trykket på resetknappen og satt kurs mot fremtiden, mer åpne dataformat, autonomi og AR-løsninger.

Lasse Sørensen, daglig leder i Sitech, forteller om en teknologibedrift som har trykket på litt på resetknappen. Han tok over førersetet etter Karsten Haukås og ble satt inn som interim daglig leder 1. september 2021, før fast ansettelse som daglig leder 1.desember 2021. Han har jobbet hos Sitech siden 2018 som ettermarkedssjef. Før det jobbet han med egne selskap, men har stort sett alltid drevet med salg siden 2005. Bedriften med base på Lierstrand teller nå 15 stk, men det skal ansettes flere på selgersiden, ifølge Sørensen.

Ny salgssjef

I tillegg har Ståle Eikrem også valgt andre utfordringer og stillingen som salgssjef er fra 1. februar 2022 besatt av Christian Røken, han har jobbet i Sitech som geomatiker siden 2020 og ble leder for geomatikkdelen i april 2021. Bakgrunnen er fra bygg og anleggsbransjen som maskinfører, prosjektleder og stikningsleder. 

Ny ettermarkedssjef

I tillegg har Per-Ola Berntsen gått fra å være supportsjef til å være ettermarkedssjef fra 1.januar 2022. Han har vært supportsjef siden 2011 i Sitech og før det jobbet han to år i Norgeodesi etter han hadde jobbet 15 år som kartkonstruktør i Norkart og Blom. Han er sertifisert på det meste av produkter i Trimble i tillegg til Trimble Training. 

Positivitet på tross

2021 har medført både covid- og leveringsutfordringer, men likevel ble det et ok resultat og nå det siste halvåret kan de notere seg et veldig godt salg i tillegg har produktene stadig større etterspørsel. 


2021 gikk veldig bra tross alle utfordringer og vi landet et ok resultat forklarer Sørensen. Foto: Fredrik Saugstad

- Som resten av bransjen har vi opplevd leveringsutfordringer på halvledere, resin og ledningsnett, men likevel klart oss bra. Med noe lengre leveringstider, har vil likevel stort sett levert til avtalt tid, forklarer Sørensen.

En mer positiv trend gjennom pandemien var en tydelig nedgang i tyverier av maskinstyringssystemer i forbindelse med at grensene ble stengt. At systemene stort sett dukker opp i Øst-Europa kan de bekrefte. Et system som ble stjålet i Norge dukket opp i Polen to uker senere, og da hadde det blitt montert av et firma der nede. Det ble oppdaget på service og konfiskert.

- Noe av årsaken til dette er nok markedsprisene i Norge som er de laveste i Europa.

Trimble

Det nye er at Trimble jobber mot noe mer markedstilpasset og åpen dataflyt. Trimble Earthworks fås nå til de fleste maskintyper og er godt mottatt i markedet av brukerne, med Trimbles fokus rundt dataflyt vil det også bli bedre for de på kontoret, altså de som sender oppdragene til maskinene, for å si det enkelt. Trimble har det for vane å lansere nyheter på egen messe i Las Vegas, noe som har vært utsatt av kjente årsaker. Men i november braker det løs igjen og da ventes det nyheter. Sitech gleder seg til å se hva Trimble drar ut av hatten. AR-løsninger og autonome løsninger hinter Lasse og Christian om. Trimble har endret mindset, nå går de inn for mer åpne løsninger og en ISO-Sertifisering på dataflyt og deling av data på kryss av brands er allerede på plass, forklarer Christian. De to anser det som en naturlig retning for det blir en mer og mer software-drevet bransje.

KLIKK for alle artikler i Nytt om navn.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094