23948sdkhjf

Messeaktuellt: To nye Lokotrack

Metso Outotec kommer med to nye mobile modeller i sin Lokotrack knuseserie. De hevdes å være 30-50 prosent mer effektive enn tidligere modeller.

De nye modellene LT200HPX og Lokotrack LT220GP er begge mobile konknusere for pukk og grus, og med 213 mm som maks størrelse på steinen som kommer inn i knusekammeret. Nyhetene er 30-50 prosent mer effektive i produksjon sammenlignet med tidligere modeller. Maskinene er tilgjengelige fra nå, ifølge Metso Outotec.

Forbruksgjerrig

Lokotrack LT200HPX er utstyrt med en to-dekk forsikt (1,2 x 1,8 m), der fint materiale «bypasser» for å øke kapasiteten. Brede conveyorbelter skal gi god flyt og god kapasitet til knuseren. Driften av knuserne er «direkte v-belt», som skal være svært forbruksgjerrig.

Metso Outotec påpeker spesielt at det er tenkt mye på service også, ved at store plattformer for å bevege seg trygt rundt på maskinen kan foldes og «pakkes sammen» under transport. Det er også lagt mye arbeid i enkel tilgang til områdene på maskinen hvor det trengs service og tilsyn.

LT200HPX kan kombineres med kjeftknuserne Lokotrack LT106 og LT116, og med Lokotrack ST3.8 og ST4.8 mobile sikteverk.

Mer knusekraft

Den andre nyheten har flere av de samme funksjonalitetene og delene, men Lokotrack LT220GP har mer knusekraft, og kan utstyres med en forsikt eller mates fra en belteløsning. LT220GP kan kjøres godt sammen med Lokotrack LT120/LT120E mobile kjeftknusere, og ST4.10 mobilt sikteverk for høykapasitetsproduksjon.

– Med kapasitet på opptil 300 tonn i timen og 40 tonns transportvekt, får kundene flere valg fra Metso Outotec og mer fleksibilitet i vår konknuseserie, sier visepresident Kimmo Anttila i Lokotrack Solutions i Metso Outotec.

Utvidet service

Som ledd i lanseringen, er også et utvidet service- og deleopplegg. Her får blant annet kunden ut fra sin maskin og sitt bruk, en liste med hvilke deler Metso Outotec mener kunden selv bør ha på lager. Dette har nok sin begrunnelse i pandemien som har gitt utfordringer, både på maskinleveranser og komponenter fra underleverandører.

Det tilbys «full garanti»-løsninger, og Metso har egne programmer for å bevare utstyret best mulig, tilgjengelighet for service og deler. Det gjelder også driftssikkerhet og oppgraderinger av eldre utstyr.

Utstyrt med Cat

Metso Outotec opplyser at maskinene er utstyrt med en Cat C9.3B motor, og at behovet for hydraulikkolje er redusert til 215 liter. Styresystemet er Metso Outotecs, og utviklet for enkel bruk, og snakker godt med andre maskiner fra produsenten. Maskinene har også egen radiostyring for maskinflytting og materkontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.315