23948sdkhjf

Kommer på Vei og Anlegg: Engcons tredjegenerasjons tiltrotator

I løpet av 2022 lanserer engcon sin tredje produktgenerasjon tilpasset lavere forbruk og elektrifisering av bæremaskinene.

Tilt-produsenten engcon vil i løpet av 2022 lansere sin tredje produktgenerasjon som skal by på smart teknologi som reduserer drivstofforbruket og er tilpasset for elektrifisering av gravemaskiner, forteller engcon.

Andre halvdel av 2022

Tredje generasjon av tiltrotatorsystemet vil bli presentert for første gang under den norske messen Vei og Anlegg 11. – 13. mai, og produksjonen starter i andre halvdel av 2022 med modellene EC319 for gravemaskiner 14–19 tonn og EC314 for gravemaskiner 9–14 tonn. Modellprogrammet vil deretter bli utvidet fortløpende.

Teknologien bygger på en nyutviklet type ventiler som i kombinasjon med smart programvare samarbeider med gravemaskinens lastfølende hydraulikksystem. Dette skal optimalisere både tiltrotatorens funksjoner og gravemaskinens gravebevegelser. Samtidig skal det redusere gravemaskinens slitasje og behov for vedlikehold.

Med en app kan man med den nye tiltrotatorgenerasjonen også oppnå en høyere grad av individuell tilpasning gjennom bedre muligheter til bl.a. online fjerndiagnostikk og mobil support.

I tillegg til den energieffektive teknologien vil den nye serien også utstyres med EC-Oil.

For å oppnå full kompatibilitet med dagens moderne gravesystemer inkluderer engcon en nyutviklet tilt- og rotasjonsgiver som standard i tredjegenerasjonen. Giverne har en av markedets første «absolutte» sensorer samt Plug & Play-løsning for både integrerte og tredjeparts maskinstyringssystemer, skriver engcon i pressemeldingen.

Kilde: engcon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219