23948sdkhjf

Bygger kunstmuseum og teater i Trondheim

Reitan står bak og Skanska har signert kontrakt på 410 millioner kroner med Trondheim Postgård DA om bygging av nye Hjorten Teater og Posten moderne museum i Trondheim.

KUNSTBYGG: Reitan-familien har visjon om å etablere et nytt kulturkvartal til glede for Trondheims innbyggere, skriver Skanska i en pressemelding.

Den gamle postgården skal rehabiliteres og bygges om til et moderne kunstmuseum. På nabotomten skal bygges et nytt teaterhus med alle nødvendige fasiliteter og ca 650 sitteplasser.

- Byfornyelse og rehabilitering et satsningsområde for oss i Skanska og i dette prosjektet får vi virkelig brukt vår kompetanse i både tidligfase og gjennomføring, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør for Skanskas byggvirksomhet i Norge.

Skanska vant konkurransen om utviklingen av prosjektet høsten 2020 og signerte kontrakt om forprosjekt på nyåret 2021. Det siste året har prosjektet gjennomført en samspillsfase hvor Skanska, byggherre, arkitekt og rådgivere har utviklet prosjektet som nå er klart for å bli realisert.

- Samarbeidet i utviklingsfasen har vært meget godt og nå gleder vi oss til å begynne byggingen, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør for Skanska Bygg Midt/Nord.

Prosjektet gjennomføres i totalentreprise og byggearbeidene vil starte i august 2022 med en planlagt ferdigstilling i juni 2024.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125