23948sdkhjf

Brage fra Seim: - It's not a job, it's a lifestyle

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Ikke mye slår følelsen av å sitte bak rattet”

  • Sjåfør: Brage Severin-Andreassen
  • Bosted: Seim i Nordhordland
  • Kjører: Fra Stavanger i sør til Hammerfest i nord, men hovedsakelig langs vestlandskysten.
  • Bil: Scania S730, 2017-modell
  • Transporterer: Til daglig transporteres det diverse offshoreutstyr til de forskjellige forsyningsbasene langs kysten. Utenom det så lastes det meste som får plass innpå hengeren. 
  • Brage har kjørt lastebil siden 2016. Han jobber i dag for Os-firmaet BDS (Bergen Distribusjon Selskap AS), men bilen går i trafikk for Logi Trans Offshore.
  • Instagram: @betjentn

"Jeg har alltid trivdes bak bak rattet, helt siden før jeg egentlig hadde lov til det. Jeg kan nok skylde på tidligere stefar som var over snittet interessert i alt med motor. Han var også lastebilsjåfør. Så når muligheten kom til å få lappen på lastebil, så var det bare å kaste seg rundt. Den følelsen av å sitte seg inn bak rattet, finne noe god musikk og bare nyte turen er det ikke mye som slår.

Den første turen alene var vel en soldig blanding mellom skummelt, spennende og innih.....e gøy, for å si det rett ut. Selv om jeg strekker meg nesten to meter over bakken, så følte jeg meg ganske liten da jeg satt meg inn i hytta alene. Tiden etter har bare blitt bedre og bedre for hver dag som går. Du gleder deg til å gå på jobb, og det er vel da du vet at du har valgt rett yrke. 

Jeg synes det er viktig med et godt samarbeid mellom meg som sjåfør og kjørekontoret som bestemmer hva og hvor jeg skal jobbe. Det er også viktig å ha gode kollegaer både i bedriften der jeg jobber og blant de jeg møter langs veien. 

Siden jeg er fra Vestlandet, så er jeg vel nesten forpliktet til å si at den beste plassen å kjøre på er skikkelige vestlandsveier. Men favorittene må nok være enten disse dalene våre som Romsdalen og Gudbrandsdalen, med høye fjell, dype daler, lange elver og uslåelig landskap. Eller selvfølgelig Nord-Norge, med en natur du nesten blir religiøs av og et folkeslag uten sidestykke.

På fritiden, når den først byr seg, blir tiden stort sett tilbrakt med to små villstyringer. Ellers så blir det alltids tid til sosiale lag med som oftest litt for mye godt i glasset. Direkte hobby blir litt vanskelig å dra frem da jobben og lastebilen på sin måte er hobbyen også. Det går mye tid til dilling og dulling på den. For å si det på godt norsk, I’ts not a job, I’ts a lifestyle."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141