23948sdkhjf

DHL Q1: Vekst i B2B kompenserte for nedgang i B2C

Til tross for globale utfordringer fikk Deutsche Post DHL Group en god start på året.

Som forventet ble volumene av B2C-forsendelser normalisert i første kvartal. Veksten i B2B-virksomheten bidro til at omsetningen til verdens ledende logistikkselskap økte med 19,8 prosent til 22,6 milliarder euro.

Driftsresultatet (EBIT) i første kvartal ble på 2,2 milliarder euro, en økning på nær 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor (1,9).

Konsernet lyktes med å balansere høyere energipriser og transportkostnader, skriver Deutsche Post DHL Group i en pressemelding, der det vises til at driftsmarginen på 9,6 prosent i første kvartal er på samme nivå som året før (10,1).

Vekst i B2B - nedgang i B2C

Den globale B2B-virksomheten var den viktigste driveren til omsetningsveksten i første kvartal 2022. Spesielt Global Forwarding, Freight (+55 prosent), Supply Chain (+18), men også Express (+16) dro fordel av en solid utvikling innen global handel og sterkere B2B-virksomhet.

Som følge av Covid-restriksjonene lå volumene på B2C-forsendelser på et svært høyt nivå i fjor. Som forventet normaliserte dette markedet seg i løpet av første halvår. Som et resultat av dette stod omsetningen til eCommerce Solutions på stedet hvil (-0,6 prosent), mens Post & Parcel Germany fikk en nedgang på 6,8 prosent.

Ser man på driftsresultatene i de enkelte divisjonene, er Express fortsatt desidert størst. 971 millioner euro i første kvartal er imidlertid en økning på bare 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Desidert størst EBIT-vekst hadde Global Forwarding, Freight der driftsresultatet økte med hele 178 prosent, fra 216 millioner euro i fjor til 601 i år.
Også Supply Chain hadde en god EBIT-vekst på 23 prosent, mens det var nedgang for både eCommerce Solutions (-12,8) og Post & Parcel Germany (-36,2).

Opphav og kilder: Deutsche Post DHL Group

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Linda fra Lillehammer: - Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.078