23948sdkhjf

DAF XG gir ny tidsregning hos Nordic Truckcenter

Daglig leder ved Nordic Truckcenter AS i Råde, Atle Havig, betegner det som nå skjer som julaften for en DAF-importør. Norske eiere venter foreløpig på 75 nye DAF.

DAF I STØTET: Til tross for litt forsinkelser er nå de aller første bilene på vei ut til norske kunder.

– Fabrikken i Eindhoven har en kapasitet på 264 biler om dagen. Da den nye modellen ble lansert fikk de inn ordrer på over 100.000 biler i løpet av to måneder, sier han for å illustrere taktskiftet DAF nå er midt inne i.

Mottakelsen har vært upåklagelig også her hjemme. 75 biler er solgt i Norge hittil. 

– Det gledelige er at vi opplever mange nye kunder, som ikke har handlet DAF tidligere. Det er mange navn på ordrelistene jeg ikke kjenner fra tidligere, forteller Havig.

Argumentene han hører er den store plassen den nye hytta byr på. På trekkvogner går da også de aller fleste for XG+. En lastebil i Norge kan ha lengde på 12 meter.

En ny DAF kan som eneste modell per i dag være 12,5 meter, grunnet det nye regelverket de er bygget etter. DAF satset alt på at det nye regelverket ble banket igjennom da de selv satt ved tegnebrettet med sin nye modell.

Det viste seg å slå til. Da EU vedtok sitt nye direktiv var derfor DAF langt på vei klare, som første fabrikk i Europa.

Den neste lanseringen vi venter på nå, er ny CF, eller XD som den trolig blir døpt. – Det sies at den skal presenteres på IAA til høsten, bekrefter Havig.

Norske kunder får gleden av å se den første XD-demobilen på samme tid. Den sendes til påbygger allerede i mai.

– Salget av den nye XG-modellen har gått over all forventning og snart får vi en ny boost med XD. Vi åpner for bestilling til høsten, avslutter Havig.

DAF planlegger også karavane i løpet av sommeren. Hollenderne flyr høyt om dagen.

Opphav og kilder: TransportMagasinet #3-2022

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094