23948sdkhjf

ATS-konkursen: De ansatte i transportbedriften skal få lønn og feriepenger

- Konkursboet til biltransportøren Auto Transport Service dekker alle lønns- og feriepengekrav fra de ansatte, sier bostyrer.

TUNG KONKURS: Bostyrer Lene Langseth i TYR Advokatfirma sier til Lierposten at det er kommet inn så mye penger etter konkursen i Auto Transport Service AS at alle ansatte sikres lønn, også i oppsigelsestiden.

Auto Transport Service AS var før konkursen en av de største bedriftene innen Godstransport på vei, med en omsetning på over 300 millioner kroner i 2020. Bedriften ble slått konkurs 6. april, og er solgt til konkurrenten Axess Logistics for til sammen 96,8 millioner kroner. 

Axess Logistics er dermed i følge DN.no på god vei til å få markedskontroll på biltransport-markedet i Norge.

Til Lierposten sier advokat Langseth at med så mye penger i boet betyr det at de vil dekke alle lønns- og feriepengekrav fra de ansatte, samt alle skattekrav.

Noe av midlene som har kommet inn går til å betale pantstillelser hos DnB, men boet skal ha 83,5 millioner kroner i frie midler.

- Det vil også kunne bli penger til andre kreditorer, sier Langseth til Lierposten.

Axess Logistics overtok ved kjøpet de fleste av de ansatte. Lierposten melder at av de 199 ansatte i ATS har 150 fått ny jobb i Axess mens 15 har funnet seg andre arbeidsgivere. De som ikke har fått nye jobber får nå dekket lønn i oppsigelsestiden.

Det har til boet kommet inn 114 krav på til sammen 52,3 millioner kroner. Krav fra ansatte og skatteetaten er ennå ikke klart.

Kilde: Lierposten, Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094