23948sdkhjf

Dette er Fellesforbundet

FAGFORBUND: Det som tidligere het Norsk Transportarbeiderforbund ble i 2019 en del av Fellesforbundet. Tungt får opplyst at i overkant av 1.350 yrkessjåfører er organisert i Fellesforbundet.

Pris på medlemskap

Medlemskontigenten i Fellesforbundet er på 1,5 prosent av brutto lønn. De fleste lokale avdelinger har i tillegg en egen administrasjonskontingent. Elevmedlemskap er et tilbud til elever som går i den videregående skole innenfor Fellesforbundets fag, og er gratis.

For fagforeningskontingent kan du i 2022 trekke fra inntil 5.800 kroner i skattepliktig inntekt (483 kroner per måned). 

Tungt.no har stilt Fellesforbundet spøsmål om forbundet. Faglig sekretær i Tariffavdelingen, Ole Einar Adamsrød, som svarer på spørsmålene.

Hjelp i konflikter

- Hvor omfattende hjelp får sjåføren i en konflikt med arbeidsgiver?

- Våre medlemmer får all den nødvendige bistanden de trenger ved en konflikt. Dersom det er bruk for advokat så dekker fagforeningen alle kostnader.

Forbundet dekker motpartens advokatutgifter dersom de taper saken, og bistår juridisk i saken dersom arbeidsgiver krever refunderte kostnadene for eventuelle skader dersom refusjon er urettmessig.

Lønnsforhandlinger

- Kan Fellesforbundet kjøre lønnsforhandlinger for en godssjåfør, stor eller liten bedrift?

- Fellesforbundet sentralt er sjelden involvert i lokale lønnsforhandlinger i klubber. Men våre tillitsvalgte har forhandslingskompetanse for dette, samt at lokalavdelinger bistår tillitsvalgte og medlemmer når de blir forespurt. Det samme vil være aktuelt for regionskontoret.

Medlemsfordeler

- Hvilke andre medlemsfordeler finnes i Fellesforbundet?

- Medlemsfordelene er mange, og i fare for å glemme noe så henviser jeg til hjemmesiden vår fellesforbundet.no. I tillegg kommer Help advokatforsikring og andre lokale goder som ikke fremkommer på våre sider da de er forbeholdt lokalt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078